Gå till huvudinnehållet

Takrenovering i bostadsrättsföreningen

Dags att renovera taket i din bostadsrättsförening? Med projektledning från oss på SBC blir det enklare att genomföra takrenoveringen på ett korrekt och säkert sätt.

Renovera eller lägga nytt tak i bostadsrättsförening

Takarbeten kan vara både stora och små. Omfattningen beror på vad som behöver göras – en hel takomläggning eller bara målningsarbeten. Bygglov krävs vanligtvis inte vid en vanlig takrenovering (där samma typ av tak ersätter det gamla). 

Ta hjälp av en projektledare vid takrenoveringen

Det lönar sig att anlita professionell hjälp med projektledning av takrenovering – det förenklar processen och avlastar er i brf-styrelsen. Med en projektledare från SBC får din bostadsrättsförening hjälp genom hela takrenoveringen – från första möte till godkänd slutbesiktning.

Takrenoveringen börjar med en behovsanalys

Ett första steg när din brf ska göra en renovering av taket är att utföra en statusbesiktning. Det ger en bild av takets skick och även koll på om taksäkerheten är uppdaterad enligt rådande föreskrifter. Utifrån statusbesiktningen gör vi en behovsanalys som ger koll på vad som behöver göras och när. Om din bostadsrättsförening funderar på att investera i solceller, kan det tas med här.

Upphandling av entreprenad för takrenovering

Vi hjälper din bostadsrättsförening att välja rätt entreprenör för takrenoveringen. Med genomarbetade förfrågningsunderlag och lång erfarenhet av att jämföra inkomna anbud, kan vi se till att upphandlingen blir genomförd på rätt sätt.

Vi står för löpande kontroll och närvarar vid slutbesiktning

Projektledaren som din förening anlitar finns med längs hela takrenoveringen. En trygg partner som gör löpande kontroller, sköter myndighetskontakter, leder byggmöten och medverkar vid slutbesiktningen.

Kontakta våra projektledare

Vad behöver du hjälp med?

Du kanske också är intresserad av