Gå till huvudinnehållet

Därför ska din brf välja oss på SBC som fastighetsförvaltare

Att förvalta hus ställer höga krav på er i styrelsen, men med vår personliga förvaltning och våra digitala verktyg blir det mycket enklare att hantera styrelsearbetet. Vi har förvaltat bostadsrättsföreningar i mer än hundra år – vilket verkligen har gjort oss till experter på det vi gör. 

Fler än 4 600 bostadsrättsföreningar anlitar oss redan idag 

Vi förvaltar nöjda bostadsrättsföreningar över hela landet. Med fler än 350 medarbetare kan vi erbjuda den expertis föreningar behöver inom ekonomi, teknik, juridik, energi och projektledning – och samtidigt göra det enkelt för styrelsen att sköta sitt uppdrag.  

Det här säger våra kunder

Vi skulle ha bytt till SBC för länge sedan.

Siv Persson, Brf Albohem

Läs hela intervjun med Siv

Skräddarsytt efter din bostadsrättsförenings behov 

Efter mer än ett sekel i branschen vet vi att alla bostadsrättsföreningar har olika behov. När du anlitar oss ser vi till att förvaltningen och tjänsterna anpassas efter vad just din förening behöver. 

Så enkelt är det att byta till SBC som förvaltare 

Genom en fullmakt kan vi på SBC samla in alla relevanta dokument så att du och din bostadsrättsförening kan bli kunder hos oss så snart som möjligt. Vi hjälper er sedan att enkelt och snabbt komma igång med den nya förvaltningen av er bostadsrättsförening. Vi ser till att: 

  • Öppna ett räntebärande klientmedelskonto hos vår samarbetsbank som gör att ni kan optimera föreningens likviditet och därigenom alltid få ränta på er överskottslikviditet.
  • Kontakta Skatteverket och ändra era kontrolluppgifter för in- och utbetalningar av skatten samt uppdatera adress för Skatteverkets brev och utskick 
  • Ta över lägenhetsförteckningen och ansvara för alla detaljer kring överlåtelser och pantsättningar 
  • Samla in alla andra dokument som behövs för förvaltningsuppdraget. 

Varmt välkommen till en fastighetsförvaltare som både vill och kan lite mer! 

Förmånsprogrammet SBC Fördel

Som förvaltad förening får du tillgång till förmånliga erbjudanden via väl utvalda samarbetspartners.

Frågor och svar

Att byta förvaltare är en förvaltningsåtgärd. Styrelsen ansvarar ytterst för att förvaltning av hus och mark samt föreningens ekonomi sker enligt stadgarna och bostadsrättslagen och kan lägga ut det ansvaret på en teknisk eller ekonomisk förvaltare. Att byta förvaltare är alltså ett beslut som styrelsen äger och ansvarar för.

Ska ni säga upp er förvaltare? Här har du en standardiserad mall ni kan använda. Ladda ner uppsägningsmallen här.

Kundportalen SBC Hemma

– ett digitalt verktyg som förenklar din förenings vardag

I SBC Hemma får du tydlig överblick över föreningens ekonomi och fastigheter. Du loggar enkelt in när och var det passar dig.

Skicka en förfrågan