Gå till huvudinnehållet

Ekonomisk förvaltning

Med ekonomisk förvaltning hos oss får din brf hjälp med allt från den löpande bokföringen och aviseringar till årsbokslut och ekonomiska analyser. Du har enkel och tydlig överblick över föreningens ekonomi och får dagliga uppdateringar i kundportalen SBC Hemma. Som en extra bonus får din förening automatiskt en mycket förmånlig ränta på era tillgångar.

Personlig ekonomisk förvaltare som förenklar styrelsearbetet

Med oss på SBC får din bostadsrätts- eller samfällighetsförening en ekonomisk fastighetsförvaltare som tar ett helhetsgrepp över ekonomin och gör den både lättöverskådlig och långsiktigt hållbar.

Du som styrelsemedlem får en kundansvarig som proaktivt tar hand om alla sorters frågeställningar – och bara är ett knapptryck eller samtal bort för rådgivning.

Det här ingår i ekonomisk förvaltning

Med ekonomisk fastighetsförvaltning från SBC blir det lätt för dig att hantera styrelsearbetet och samtidigt balansera ett aktivt liv. Vi hjälper dig med allt från löpande uppgifter till att sätta en långsiktig plan för föreningens ekonomi.

Förmånlig ränta på föreningens tillgångar

Tjäna pengar med vår branschledande räntetjänst – du får en förmånlig, optimerad ränta direkt på din förenings kapital utan bindningstid.

Löpande bokföring

Lämna tryggt över bokföringen till oss på SBC, så har ni i styrelsen full koll på ekonomin men slipper lägga så mycket tid på löpande uppgifter.

Lägenhetsförteckning

Att föra ett register över alla föreningens bostadsrätter, och löpande uppdatera uppgifterna, är ett lagkrav. Med ekonomisk förvaltning hos oss sköter vi din förenings lägenhetsförteckning.

Hantering av avgifter och hyror

Varje månad skickar vi ut avier till din förenings medlemmar och hyresgäster, gör en avstämning av inkommande hyror och allt annat som rör föreningens avgifter och hyror. I vår kundportal SBC Hemma kommer de boende enkelt åt sina avier – och kan själva ändra hur de aviseras.  

Bokslut och årsredovisning

Vi sköter din förenings årsbokslut, budget och inkomstdeklaration. Ni i styrelsen fyller enkelt i förvaltningsberättelsen med hjälp av vår mall.

Budget

Kundportalen SBC Hemma

– ett digitalt verktyg som förenklar din förenings vardag

I SBC Hemma får du tydlig överblick över föreningens ekonomi och fastigheter. Du loggar enkelt in när och var det passar dig.

Vad mer vill din förening ha hjälp med?

Med våra flexibla tilläggstjänster gör det vi enkelt för dig att skräddarsy ett paket som passar din förening. 

Förmånsprogrammet SBC Fördel

Som förvaltad förening får du tillgång till förmånliga erbjudanden via väl utvalda samarbetspartners.

Få kostnadsförslag på ekonomisk fastighetsförvaltning för brf

När du kontaktar oss för en offert får du ett prisförslag på vad den ekonomiska förvaltningen kommer kosta din brf baserat på de tjänster din brf är intresserad av.

Få kostnadsförslag på ekonomisk förvaltning

Frågor och svar

Med ekonomisk förvaltning sköts ekonomin i din bostadsrättsförening långsiktigt och hållbart. I arbetet med ekonomisk fastighetsförvaltning ingår bland annat löpande bokföring, avisering av avgifter och hyror och arbetet med bokslut och årsredovisning.

Om din förening vill att vi på SBC ska sköta er ekonomiska förvaltning är det enkelt att ordna. Kom bara ihåg att säga upp avtalet hos er nuvarande förvaltare i tid. Så byter din bostadsrättsförening till oss som ekonomisk förvaltare

Kostnaden för ekonomisk förvaltning anpassas efter storleken på din bostadsrättsförening och vilka tjänster ni är intresserade av. Kontakta oss för ett prisförslag.

Skicka en förfrågan