Gå till huvudinnehållet

Bostadsrättsrapporten – för dig som vill veta mer om livet i bostadsrätt

För sjätte året i rad lanserar vi nu Sveriges Bostadsrättsrapport. Rapporten ger en unik inblick i vad svenska bostadsrättshavare tycker och tänker kring allt som har med bostadsrättsföreningen att göra år 2023, och grundar sig på en statistiskt säkerställd undersökning baserad på svar från 1 064 svenska bostadsrättsägare över hela landet.

Året som gått har inneburit stora utmaningar för landets bostadsrättsföreningar. Räntor och elpriser har ökat i rekordfart, samtidigt som inflationen har drivit upp kostnaderna för både föreningar och medlemmar. Oron för ekonomin har också ökat och årets rapport visar att så många som var fjärde bostadsrättsägare känner oro för den egna föreningens finanser. Mer statistik och insikter om ekonomi, juridik, drift och underhåll, energi och framtiden finner du här.

Vi hoppas att Sveriges Bostadsrättsrapport 2023 kommer skänka en hel del spännande läsning och insikter till dig i bostadsrätt.  Precis som tidigare år är förhoppningen att den även kan vara ett välkommet hjälpmedel för styrelsernas arbete runt om i landet.

Oron ökar bland landets bostadsrättsägare

Allt fler bostadsrättsägare oroar sig för sin förenings ekonomi. Det visar sig när SBC för sjätte året i rad presenterar Sveriges Bostadsrättsrapport.