Gå till huvudinnehållet

Teknisk förvaltning

Anlita en teknisk förvaltare som genom planerat och felavhjälpande underhåll långsiktigt och strukturerat ökar värdet på fastigheten i din bostadsrättsförening. Med teknisk förvaltning från oss på SBC blir ditt boende tryggare, mer stabilt och billigare i drift.

Teknisk förvaltning - för en välskött bostadsrättsförening

Att anlita någon som tar hand om den tekniska förvaltningen av fastigheten skapar stora värden för en bostadsrättsförening. En teknisk förvaltare har koll på prioriteringar, investeringar och myndighetskrav som bidrar till en långsiktig och hållbar fastighet. Genom att lämna över bostadsrättsföreningens skötsel och underhåll till ett professionellt team, får ni i styrelsen mer tid till annat. Vi på SBC hjälper er gärna med allt inom teknisk fastighetsförvaltning.

Vad är teknisk förvaltning?

Med en teknisk förvaltare från SBC får din förening en personlig expert som tar det övergripande ansvaret för fastigheten. Förvaltaren är er huvudkontakt för husets långsiktiga planering och skötsel, och sätter tillsammans med er i styrelsen rätt nivå på underhållet. Teknisk förvaltning täcker olika typer av teknisk fastighetsservice som bland annat fastighetsskötsel, utemiljö, lokalvård, underhållsplanering och brandskyddsarbete.

Varje bostadsrättsförening har olika behov. Vi har ett brett utbud av tjänster inom teknisk förvaltning och skräddarsyr tjänsten efter vad just din förening behöver.

Med en teknisk förvaltare kan din brf få hjälp med

  • Övergripande kontroll av fastighetens tekniska status
  • Årlig statusbedömning (ÅSB)
  • Genomgång av underhållsarbetet och kostnadsbudget på styrelse- och årsmöten
  • Fastighetsdrift samt förslag på förbättringar och nya initiativ
  • Samordning och upphandling av externa tjänster och entreprenadavtal
  • Rådgivning vid störningsärenden
  • Att hålla koll på myndighetskrav, regelverk och försäkringsärenden
  • Ett brett kontaktnät med specialister inom tekniska frågor
Thomas Adolfsson Brf Hjälmaren
Den största fördelen med att ha en helhetsförvaltare är att det finns en synk hos förvaltaren gällande allt. SBC är proffs, man får svar, hjälp och tydliga besked.

Tomas Adolfsson, Brf. Hjälmaren Sköntorp, Årsta

Därför behöver din brf en teknisk förvaltare

Etta. Ikon.

Fastigheten är bostadsrättsföreningens mesta värdefulla tillgång
Med hjälp av våra tekniska förvaltare kan din förening göra förbättringar och åtgärder som håller fastigheten i toppskick och ökar värdet på boendet. 

Tvåa. Ikon.

Säkrar föreningens behov över tid
Vad som behöver göras i en bostadsrättsförening varierar. Styrelsearbetet underlättas av att ha tillgång till ett flexibelt och brett utbud av tjänster. Med oss som förvaltare har du och din förening till allt du kan tänka dig, och lite till.

Trea. Ikon.

Ger er koll på nya möjligheter till driftoptimering och energieffektivisering
Med hjälp av våra tekniska förvaltare och drifttekniker kan din förening ta kontroll över stora utgifter inom energi och drift. De flesta bostadsrättsföreningar kan spara 25 % i kostnader bara genom att arbeta aktivt med dessa frågor.

Skicka en förfrågan