Gå till huvudinnehållet

Om SBC

Vi har sedan starten 1921 brunnit för att hjälpa bostadsrättsföreningar att få ut så mycket som möjligt av sitt arbete – så att fastigheten kan öka i värde och de boende trivas.

Under åren har vi blivit experter på allt från stambyte till stadgeändringar, blomrabatter och flerårsbudgetar. För ska både fastigheten och ekonomin må bra, då måste man ha koll på helheten. Och tänka långsiktigt. Vi vill bidra till ett enkelt styrelsearbete och tryggt boende genom en effektiv och proaktiv fastighetsförvaltning, inom teknik, ekonomi och juridik.

Ca 4 600 bostadsrättsföreningar anlitar oss idag. Vad behöver din brf?

En stämmoordförande eller en heltäckande genomgång av föreningens ekonomi, underhållsplan och flerårsbudget? På SBC anpassar vi hjälpen efter just din bostadsrättsförening. Med fler än 350 medarbetare, fem kontor över hela landet och mer än 100 års erfarenhet kan vi också skräddarsy med extrem noggrannhet. Eller ta fram helt nya lösningar! Visste du till exempel att du kan bli proffs på styrelsearbete med vår certifieringskurs?

Välkommen till en bostadsrättsförvaltare som vill och kan lite mer.

Hitta ditt SBC-kontor

Kontaktuppgifter och besöksadresser till våra kontor runt om i Sverige

 

SBC - mycket mer än fastighetsförvaltning.

Det började en gång 1921

Klockan sju på kvällen den 12 maj 1921 samlades ett hundratal personer i en lokal på Teknologgatan 5 i Stockholm. Vaktmästare C F Törnå, ordförande i bostadsrättsföreningen Eken nr 1 hade bjudit in till ett möte.
– Vi behöver en sammanslutning för att våra föreningars gemensamma intressen skall tillvaratagas och bevakas, säger Törnå och nämner bland annat problemen med att få fastighetskrediter. 

Under sommaren utarbetas stadgar och den 14 september samma år, antar 60 bostadsföreningar stadgarna och namnet "Stockholms Bostadsföreningars Centralförening upa".

Jobba hos oss

Vill du bli en av oss? Vi letar ständigt nya medarbetare. Har vi ingen annons ute just nu är du välkommen att skicka in en spontanansökan. Tillsammans gör vi SBC bättre.