Gå till huvudinnehållet

Press

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB är landets största oberoende företag av förvaltningstjänster för bostadsrätter.

Bolaget grundades 1921 och är idag en helhetsleverantör som erbjuder expertis för bostadsrättsföreningar: ekonomisk och teknisk förvaltning, energirådgivning, projektledning av ombyggnation och renoveringar samt juridisk rådgivning.

SBC tar varje år fram branschkompassen Sveriges Bostadsrättrapport och är en aktiv röst i media. SBC, som är en del av den internationella Odevogruppen har idag 4 600 kunder, 400 anställda och omsatte 675 mkr år 2023.

SBC tar även löpande fram ett BRF-index som visar hur mycket det kostar att driva en bostadsrättsförening. Den genomsnittliga föreningen som indexet utgår från har en totalyta på 4834 m² med 50 lägenheter och en lokal. Indexet släpps varje kvartal och utgår från sju parametrar.

 

Presskontakt
Malin Odelfelt, Gruppchef Marknad och Extern kommunikation
08-120 287 38
malin.odelfelt@sbc.se

Sveriges Bostadsrättsrapport

Vad är viktigt för bostadsrättsägare i Sverige år 2024? Sedan sju år tillbaka tar vi på SBC årligen fram Sveriges Bostadsrättrapport, en rapport som skänker unik inblick i vad svenska bostadsrättshavare tycker och tänker kring allt som har med bostadsrättsföreningar att göra. Rapporten grundar sig på statistiskt säkerställda svar från över 2000 bostadsrättsägare över hela landet.

BRF-index – visar vad det kostar att driva en bostadsrättsförening

BRF-index är ett index framtaget av SBC som visar hur mycket det kostar att driva en bostadsrättsförening. Den genomsnittliga föreningen som indexet utgår från har en totalyta på 4834 m² med 50 lägenheter och en lokal. Indexet släpps varje kvartal och utgår från sju parametrar.