Gå till huvudinnehållet

Vi hjälper din brf med balkongrenovering

Är balkongerna i er bostadsrättsförening slitna? Då kan det vara dags för en uppfräschning. SBCs erfarna projektledare är med och vägleder er genom hela balkongrenoveringen – från de första funderingarna till den godkända slutbesiktningen.

Vad innebär en balkongrenovering?

En balkongrenovering innebär att åtgärda befintliga skador, förbättra säkerheten och förlänga balkongens livslängd. Det inkluderar allt från att reparera betong och byta räcken till att måla och skydda balkongen mot väder och slitage. Vid behov kan även karbonatiseringsprov utföras, särskilt om balkongen är gjord av betong. Skador på betongkonstruktioner kan uppstå på grund av armeringsjärn som rostar och leder till korrosion, vilket kan påverka balkongens stabilitet. För att säkerställa långvarig funktionalitet och undvika kostsamma skador, rekommenderar vi regelbundna inspektioner och en statusbesiktning efter 10–15 år.

Hur ofta behöver en brf renovera balkongerna?

Balkonger utsätts för slitage från väder, fukt, temperaturväxlingar och daglig användning. Genom regelbundna inspektioner kan man upptäcka slitage i tid och undvika större och mer kostsamma skador. Livslängden på balkongen varierar beroende på klimat, material och underhåll. Vi rekommenderar en statusbesiktning efter 10–15 år för att se till att det inte finns synliga skador eller säkerhetsproblem.

Få hjälp med balkongrenoveringen av våra erfarna projektledare

När det är dags att renovera balkongerna i fastigheten kan det vara skönt att känna sig trygg med en kunnig projektledare som tar hand om alla steg i renoveringen. På så sätt får ni i styrelsen mer tid över till andra uppgifter som styrelsearbetet kräver.

Vilka krav gäller vid en balkongrenovering?

Innan din bostadsrättsförening påbörjar en balkongrenovering är det viktigt att kolla upp lokala byggregler och bygglovsbestämmelser. Vissa mindre renoveringar kanske inte kräver bygglov, medan större projekt kan behöva tillstånd. Vi på SBC har allt samlat på en plats och hjälper er reda ut alla frågetecken och säkerställa att alla nödvändiga tillstånd är i ordning.

Vad kostar en balkongrenovering?

Priset för en balkongrenovering varierar beroende på omfattningen av arbetet och val av material. Det vi på SBC erbjuder är projektledning för balkongrenoveringen. Eftersom varje behov är unikt, kan vi inte ge ett pris utan att först träffa er. Vi erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation och skräddarsyr sedan en offert som passar både era behov och budget.

Få bättre pris genom att göra flera ombyggnationer på samma gång

Vid en balkongrenovering väljer många att även göra en fasadrenovering eller uppfräschning av fönstren samtidigt. Det kan ge er ett bättre pris på renoveringen. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller vill boka en konsultation.

Så hjälper våra projektledare din brf

Etta. Ikon.

Behovsanalys och förfrågningsunderlag
Vi börjar med att undersöka balkongernas status genom en besiktning och karbonatiseringsprov vid behov. Denna behovsanalys hjälper oss att bestämma vilka åtgärder som kan behövas för balkongrenoveringen och ligger till grund för det förfrågningsunderlag används inför upphandlingen av entreprenören.

Tvåa. Ikon.

Upphandling
Genom att skapa ett genomarbetat underlag gör vi det enklare för er i styrelsen att göra en rättvis jämförelse av offerter från olika entreprenörer. Projektledaren säkerställer att förfrågningsunderlaget tydligt beskriver vad och hur saker ska göras under renoveringen och assisterar er i att göra en noggrann utvärdering av inkomna entreprenadanbud.

Trea. Ikon.

Löpande projektledning
Under hela balkongrenoveringen är vår projektledare med er för att säkerställa att allt går rätt till. Hen utför regelbundna kontroller och tar hand om kontakter med myndigheter. Projektledaren ser också till att föra över de lagliga ansvarsdetaljerna, som arbetsmiljö och personalliggare enligt Skatteverkets krav, från er till den entreprenör ni har valt. På så sätt förenklar vi processen och säkerställer att styrelsen är välinformerade och trygga genom hela renoveringen.

illustration av en fyra

Närvaro vid slutbesiktning
Projektledaren närvarar vid slutbesiktningen för att försäkra sig om att renoveringen har utförts korrekt. Det ger er som beställare extra trygghet och säkerställer att arbetet följer de avtal och regler som gäller.

Kontakta våra projektledare

Vad behöver du hjälp med?

Du kanske också är intresserad av