Gå till huvudinnehållet

Fönsterbyte och fönsterrenovering i brf

Står din förening inför en fönsterrenovering eller byte av fönster? Ta hjälp av våra kunniga projektledare – så vet du att arbetet blir utfört på rätt sätt från start till mål.

Byta eller renovera fönster i bostadsrättsförening

Om din bostadsrättsförening har gamla fönster består de ofta av rejält virke som går bra att renovera. Att renovera istället för att byta ut fönster är ett bra alternativ om din brf vill arbeta långsiktigt och resurssmart.

Om din bostadsrättsförening istället väljer att byta fönster är ett alternativ att välja så kallade underhållsfria fönster.

Hur ofta behöver fönster renoveras?

Fönster behöver renoveras med ett intervall på 8-10 år. Att vänta längre än så lönar sig inte, eftersom arbetet då blir mer omfattande och kostsamt.

Hur renoveras fönster i en brf?

Om era fönster behöver en mer omfattande renovering, tas fönsterbågarna vanligtvis med till en verkstad. Under tiden sätts fönsterparaplyer upp. I vissa fall behöver dock föreningens fönster renoveras och målas på plats.

Fördelar med att renovera fönstren i din brf

  • Energibesparingar och kostnadseffektivitet: Energieffektivare fönster sänker energikostnaderna och stärker föreningens ekonomi.
  • Bättre inomhusklimat: Täta fönster och bra ventiler förbättrar inomhusklimatet och ökar trivseln.
  • Lägre underhållskostnader på sikt: Regelbundet underhåll förlänger fönstrens livslängd och sparar pengar på sikt utan kostsamma överraskningar.

Har din brf träfönster? Här är våra tips om ni ska renovera era träfönster i brf:en.

Ta hjälp av en projektledare vid fönsterrenovering i brf:en

Vid ett större projekt så som byte eller renovering av fönster i bostadsrättsföreningen, är det som styrelse skönt att få avlastning från en erfaren projektledare. Det brukar i längden också löna sig att anlita professionell hjälp.

Så kan vi hjälpa till vid ett fönsterbyte

Förstudie inför fönsterbyte eller fönsterrenovering

För att förstå vilka behov som finns i din bostadsrättsförening börjar projektet med en förstudie. Att redan från början ha hela bilden av projektet och se omfattningen av vad som behöver göras, skapar rätt förutsättningar för projektet. Desutom gör det att din förening slipper kostsamma överraskningar längs vägen.

Upphandling av fönsterbyte – vi hjälper din brf att välja rätt entreprenör

Utifrån förstudien tar vår projektledare fram ett förfrågningsunderlag att skicka ut till olika entreprenörer. Ett genomarbetat underlag gör det enkelt att jämföra inkomna offerter och välja rätt entreprenör för att genomföra ett fönsterbyte eller fönsterrenovering i din brf.

Genomförande av fönsterbyte eller fönsterrenovering

Projektledaren finns med under hela processen – från första mötet till slutbesiktning. Genom löpande kontroller, myndighetskontakter samt dialog med er i styrelsen och entreprenören, ser projektledaren till att allt går korrekt till.

Kontakta våra projektledare

Vad behöver du hjälp med?

Du kanske också är intresserad av