Gå till huvudinnehållet

Bygga balkonger i bostadsrättsföreningen

Ska din bostadsrättsförening bygga balkonger? Då har du kommit rätt. Med en erfaren projektledare från SBC vid er sida blir byggprojektet betydligt tryggare och enklare.

Hur fungerar det att bygga balkonger i bostadsrättsföreningar?

För att din brf ska ha rätt förutsättningar att bygga balkonger finns det vissa grundläggande steg som du behöver checka av innan själva byggandet kan sätta igång:

  1. Utred hur intresset ser ut hos medlemmarna i bostadsrättsföreningen
  2. Utse en balkonggrupp som ansvarar för projektet
  3. Fatta sedan ett slutgiltigt beslut på föreningsstämman
  4. Se över finansiering av byggnation och underhåll
  5. Ansök om bygglov
  6. Anlita en entreprenör

Få djupare kunskap om hur det fungerar i vår steg för steg-guide om att bygga balkonger i brf.

 

Redo att bygga balkonger? Låt våra projektledare förenkla arbetet för din brf!

När din brf fattat ett beslut om att ni vill bygga balkonger är det bra att ta professionell hjälp. Med en projektledare från SBC blir processen enklare och ni i brf:en får mer tid till annat. Vi hjälper din bostadsrättsförening från start till mål med följande:

Förstudie och analys inför byggande av balkonger

Arbetet börjar med att projektledare gör en analys av vilka förutsättningar som finns för att bygga balkonger i bostadsrättsföreningar. Dels de tekniska förutsättningarna, men även hur föreningens medlemmar ställer sig i frågan. För att bygga balkonger i en brf krävs ett stämmobeslut.

Ansökan om bygglov för balkonger

För att bygga balkonger krävs bygglov från kommunen. Våra projektledare hjälper din förening att ta fram de ritningar och handlingar som behövs vid en bygglovsansökan – och finns sedan vid er sida under hela bygglovsprocessen. När det behövs, till exempel vid frågor om kulturvärde eller tillgänglighet, hjälper vi er att ta in arkitekter och sakkunniga. Vi kan även bistå med kontrollansvarig enligt PBL, som behövs vid åtgärder som kräver bygglov.

Upphandling av entreprenad för balkongbyggnation

Utifrån ett välarbetat förfrågningsunderlag hjälper projektledaren er att ta in och jämföra ett antal offerter. Detta ger rätt förutsättningar för att välja den entreprenör som är bäst lämpad för uppdraget. Projektledaren hjälper också till att ta fram ett entreprenadkontrakt mellan din förening och entreprenören. Tryggt och enkelt!

Löpande kontroller och kommunikation

Under balkongbygget ser projektledaren till att löpande sammankalla till byggmöten, sköter myndighetskontakter om så önskas och ser till att ni i styrelsen har all den information ni behöver. Bygga balkonger i bostadsrättsföreningen

Kontakt med myndigheter

Under projektets gång sköter vi, om ni vill, kontakten med myndigheter. Det kan handla om bygglovsfrågor och andra myndighetskrav som berör balkongbyggandet. Våra projektledare har lång erfarenhet av dialog med myndigheter och avlastar gärna er i styrelsen.

Medverkan vid slutbesiktning av byggda balkonger

För att säkerställa att byggandet av balkonger har genomförts korrekt medverkar projektledaren på slutbesiktningen och kan hjälpa föreningen att ta in en oberoende besiktningsman. En extra säkerhet för din förening att balkongbyggandet utförts enligt gällande avtal och regler.

Juridisk rådgivning vid balkongbygge

På SBC har vi dessutom en bred kompetens inom entreprenadjuridik och våra fastighetsjurister finns alltid nära till hands när det är dags att bygga balkonger till er brf.

Kontakta en projektledare om balkongbyggnation

Fyll i formuläret för att komma i kontakt med våra erfarna projektledare.

Vad behöver du hjälp med?

Du kanske också är intresserad av