Fråga oss
Start / Våra tjänster / Teknisk förvaltning / Systematiskt brandskyddsarbete

Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA)

Har du också funderat på vilket ansvar ni har för ert brandskydd? Du vet säkert att enligt gällande lagar och regler är vi alla skyldiga att bedriva ett systematiskt brandskyddsarbete (SBA) oavsett om vi är fastighetsägare eller nyttjanderättshavare, men vad betyder det egentligen?

Att ta ansvar för brandskyddet innebär flera delar, till exempel service av tekniska installationer som rökluckor i taket, att det finns brandvarnare och brandsläckare i trapphusen, men även vilka rutiner som finns för utrymning eller var brandredskapen är placerade för en snabb insats. Det är ett stort ansvar och kan kännas krångligt, så SBC har tagit fram ett paket där vi hjälper dig få kontroll över helheten och skapar en säker miljö.

Med vårt SBC-paket får du en trygg, enkel och aktiv helhetslösning för ditt brandskydd. Vi besöker er årligen för en brandöversyn på plats och säkerställer att ni har rätt skydd utifrån era förutsättningar. Ni får också tillgång till ett webbaserat verktyg som ger er en överblick över rådande status hos er. Ert systematiska brandskyddsarbete blir enkelt, tryggt och organiserat.