SBC Boendeindikator

SBC har under senare år sett en stor efterfrågan bland bostadsrättsföreningar, mäklare, köpare och säljare samt andra intressenter att enkelt kunna analysera hur välskött en bostadsrättsförening är.

SBC lanserar därför nu SBC Boendeindikator, en modell som ger såväl styrelse som andra intressegrupper en indikation på just hur välskött en förening är.

SBC Boendeindikator är en bedömning av en bostadsrättsförening utifrån tre huvudsakliga parametrar fastighet, förvaltning och boendemiljö. SBC analyserar föreningen noggrant på en mängd olika områden med utgångspunkt i de tre huvudparametrarna. Analysen ger styrelsen en plattform att arbeta vidare utifrån inklusive förbättringspotential. Om den analyserade bostadsrättsföreningen lever upp till de krav vi på SBC ställer på en välskött bostadsrättsförening får föreningen stämpeln ”SBC Godkänd”. Stämpeln är inget betyg på den ekonomiska situationen i föreningen utan kompletterar årsredovisningen och är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på föreningens fastighet, en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta.

Skulle din förening bli SBC Godkänd? Alla föreningar är välkomna att genomgå analysen SBC Boendeindikator, det spelar ingen roll om ni är självförvaltade eller har en annan extern förvaltare.

 

 

Brf Lilium första förening att bli SBC Godkänd 

Brf Lilium i Gustavsberg var en av de första föreningarna att nappa på erbjudandet att genomgå SBC boendeindikator och också den första föreningen att bli SBC Godkänd.

SBC Boendeindikator är en genomgång med utgångspunkt i tre kärnområden; fastighet, förvaltning och boendemiljö. Föreningen analyseras noga utifrån en mängd förutbestämda parametrar som SBC enligt erfarenhet vet är viktiga i en bostadsrättsförening. Resultatet av analysen ger styrelsen en bra grund för det framtida styrelsearbetet för en välmående förening respektive fastighet.

Brf Lilium, som anlitat SBC för såväl teknisk som ekonomisk förvaltning sedan ett drygt år tillbaka, blev alltså den första föreningen att bli SBC godkända. Något vi på SBC givetvis tycker är jätteroligt och är stolta över. Och ett bevis för boende och styrelse att de bor i en välskött förening och står väl rustade för framtiden.

Läs mer om Brf Lilium på deras hemsida >>

För mer information kontakta Tuula Haverinen 08-775 73 31 eller skicka din fråga till kundt...@sbc.se. Om ni redan är kunder hos SBC går det bra att kontakta er redovinsingsekonom så berättar han eller hon mer.

SBC Godkänd stämpel. SBC boendeindikator.

Bostadsrättsföreningen som genomgår SBC Boendeindikator och lever upp till de krav vi på SBC ställer på en välskött bostadsrättsförening får stämpeln ”SBC Godkänd”. Stämpeln är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett ökat värde på föreningens fastighet, en mer effektiv förvaltning och en ökad boendenytta.