SBC Boendeindikator

SBC har under senare år sett en stor efterfrågan bland bostadsrättsföreningar, mäklare, köpare och säljare samt andra intressenter att enkelt kunna analysera hur välskött en bostadsrättsförening är.

SBC har därför lanserat SBC Boendeindikator- för ett hållbart boende, en modell som ger såväl styrelse som andra intressegrupper en indikation på just hur välskött en förening är.

En bedömning av er förening

SBC Boendeindikator är en bedömning av en bostadsrättsförening utifrån fyra huvudsakliga parametrar fastighet, förvaltning, boende och miljö. SBC analyserar föreningen noggrant på en mängd olika områden med utgångspunkt i de fyra huvudparametrarna. Analysen ger styrelsen en plattform att arbeta vidare utifrån inklusive förbättringspotential. 

När föreningen lever upp till de krav vi på SBC ställer, får föreningen stämpeln ”SBC Godkänd – hållbart boende”. Men först genomförs en analys utifrån fyra huvudsakliga kärnområden; fastighet, förvaltning, boende och miljö. Efter genomförd analys får styrelsen en åtgärdsplan att arbeta med oavsett om du blir godkänd eller ej. Stämpeln är en indikator på att föreningen arbetar aktivt för ett hållbart boende.

 

Skulle din förening bli SBC Godkänd – för ett hållbart boende?

Alla föreningar är välkomna att genomgå analysen SBC Boendeindikator, det spelar ingen roll om ni är självförvaltade eller har en annan extern förvaltare.

 

För mer information kontakta Tuula Haverinen 08-775 73 31 eller skicka din fråga till kundt...@sbc.se. Om ni redan är kunder hos SBC går det bra att kontakta er redovinsingsekonom så berättar han eller hon mer.

SBC Godkänd stämpel. SBC boendeindikator.