Gå till huvudinnehållet

Mark- och trädgårdsskötsel

Hos oss kan du välja bland en rad tjänster inom mark- och trädgårdsskötsel. Vi hjälper din bostadsrättsförening med gräsklippning, ogräsrensning, plantering och mycket mer!

Skötsel av gården i din brf

Behovet av trädgårds- och markskötsel ser olika ut från förening till förening. Vi sätter gärna ihop ett paket anpassat för just er, oavsett om ni vill ha löpande hjälp eller mer enstaka punktinsatser. Hur kan vi hjälpa din förening?

Tjänster som ger en trivsam innergård året runt

Gräsklippning

En frodig och grön gräsmatta glädjer både barn och vuxna. Genom att klippa gräset ofta håller den sig grönskande och blir jämn och fin.

Beskärning av buskar och träd

Träd och buskar behöver beskäras för att vara välmående och livskraftiga. En del bostadsrättsföreningar har bärbuskar och fruktträd som de boende kan njuta av – och skörden blir rikare om de beskärs rätt.

Rensa ogräs, kratta löv och röja sly

När sly och ogräs rensas bort, får de andra växterna mer näring och växer bättre. Grusgångar och stenläggningar brukar också behöva rensas på ogräs med jämna mellanrum. Stora lövhögar kan se lite skräpigt ut och blir det för tjocka lager på gräsmattan finns risk att ljuset inte når gräset.

Skötsel av rabatter och planteringar

Trädgårdsskötsel i brf

Få saker piggar upp bostadsrättsföreningens gård så som rabatter med vackra blommor och växter. Genom att välja rätt växter, blir det enklare att få hållbara och lättskötta planteringar.

Sandsopning

Ett säkert vårtecken är att vägarna sopas rent på sand. Det bör göras så fort som möjligt när vintern är slut, för att minska halkrisken och att det skapas dammoln.

Slamsugning och rensning av brunnar

Det är viktigt att slamsuga och rensa brunnar regelbundet, för att undvika översvämningar och vattenskador.

Halkbekämpning samt is- och snöröjning

Under vinterhalvåret behöver vägar hållas fria från snö och is. Både halkbekämpning och snöskottning är föreningens ansvar. För takskottning gäller dessutom strikt ansvar, vilket innebär att ni som fastighetsägare blir ansvariga för vållande av skada om något skulle hända. Läs mer om is- och snöröjning för bostadsrättsföreningar.

Klottersanering

En vanlig form av skadegörelse på fastigheter är klotter. Att så snabbt som möjligt sanera klottret förebygger ytterligare skadegörelse. Det finns även klotterskydd, som gör saneringen av klotter enklare.

Vår- och höststädning

Inför en ny säsong behövs en uppfräschning där marken rensas från skräp, kvistar och löv. På våren kan buskar och häckar också behöva en rensning på gamla löv.

Skicka förfrågan

Beskriv vad din förening behöver hjälp med så kontaktar vi dig inom kort.

Vad vill din förening ha hjälp med?

Kostnaden beror på uppdragets omfattning. Kontakta oss på SBC för att få ett prisförslag för just din förening.

Fler tjänster inom vår tekniska förvaltning