Gå till huvudinnehållet

Gemensam el med Infometric

Slopa de individuella elabonnemangen och spara pengar och energi. Infometric är experter på gemensam el för bostadsrättsföreningar och analyserar mätresultaten för att din förenings energikostnader ska bli så låga som möjligt.

Gemensam el är en av de bästa investeringar som en bostadsrättsförening kan göra. Oftast betalar den sig på två år eller kortare tid. I snitt sparar varje boende i bostadsrättsföreningen 1500-2500 kr varje år genom att byta elmätare och ta bort onödiga privata elabonnemang.

Så fungerar gemensam el – byt elmätare och spara pengar

Vid övergång till gemensam el slopas alltså de privata elabonnemangen som de boende i bostadsrättsföreningar har. I stället köper brf:en in all el gemensamt via fastighetsabonnemanget, därav namnet gemensam el.

Du som är SBC kund kan via förmånsprogrammet SBC Fördel ta del av Infometrics erbjudande om övergång till gemensam el.

Ta del av erbjudandet

Så här går processen med Infometric till i fem steg

  1. Infometric tar fram en ekonomisk kalkyl som visar den potentiella besparing som brf:en kan göra vid en övergång till gemensam el.
  2. En elinstallatör tittar på rådande förutsättningar i fastigheten.
  3. Infometric sammanställer ett förslag och en kostnadskalkyl.
  4. Brf:en har en stämma som röstar för gemensam el.
  5. Samtliga individuella elabonnemang sägs upp och ersätts av befintliga fastighetsabonnemang.

Gemensam el för solceller och elbilsladdning

Gemensam el ger även bättre förutsättningar för den förening som funderar på att skaffa solceller i fastigheten genom att enbart ett abonnemang används för den el som både lägenheterna och fastigheten förbrukar och producerar. Fördelen är att lägenheterna nyttjar ett eventuellt överskott av solcellsproducerad el som då inte behöver säljas till elnätet.

Även när det gäller elbilsladdning är det enkelt att debitera elkostnaden via månadsavgiften – allt detta har det har Infometric system för.

Vill din förening förvaltas av oss på SBC?

Fler erbjudanden från utvalda leverantörer