Gå till huvudinnehållet

Smidig pakethantering med iBoxen

SBC erbjuder, i samarbete med iBoxen, en rikstäckande infrastruktur av leveransboxar för att ta emot och returnera paket direkt utanför porten. Med iBoxen skapar ni i föreningen förutsättningar för smidig pakethantering för de boende, säkrare trappuppgångar, hållbarare transporter – och boxarna är tillgängliga dygnet runt!

Nyskapande infrastruktur – ditt ombud har aldrig varit närmare eller enklare!

SBC erbjuder er bostadsrättsförening en kostnadsfri tjänst för att ta emot och returnera paket direkt utanför porten. iBoxen ersätter hemleveranser och kompletterar ombudsleveranser. Med en fastighetsnära box, som enkelt installeras underlättar ni i föreningen vardagen för de boende - mottagaren kan själv välja när paketet ska hämtas ut 365 dagar om året, dygnet runt. Transporter kan samordnas med positiv miljöpåverkan och er förening slipper obehöriga i trappuppgången - en smidig lösning för framtidens logistik.

Boka en lucka och överlämna prylar

Du kan även använda boxarna till att byta, låna eller sälja begagnade varor. Ett smidigt sätt att överlämna prylar, låna ut verktyg till grannar, lämna nycklar till hantverkare eller sälja sådant du inte längre behöver.

Vad är iBoxen?

  • Genom att upplåta plats åt iBoxen erbjuder ni som bostadsrättsförening/fastighetsägare tillgång till en infrastruktur som är unik i sitt slag. 
  • När iBoxen ställs ut görs ingen fast installation. Boxen får ström av batterier. Inget bygglov behövs och iBoxen tar ansvar för utplacering, och underhåll. iBoxen är snabb att installera och flytta, kan ta emot paket för alla som bor inom en radie av 300 meter -  och det är helt kostnadsfritt för brf:en/fastighetsägaren.
  • iBoxens skåp är publika och står utomhus så att mottagare och transportbolag kan nå dem dygnet runt, året om. 
  • För att sätta upp iBoxens skåp krävs en plats utomhus som är tillgänglig dygnet runt, året om med en yta som mäter 110x70x205 cm. Placeringen ska vara så nära en dörr som möjligt. (Det är dock önskvärt med två platser bredvid eller i närheten av varandra, för att kunna säkra tillgången till skåp om efterfrågan blir stor.) 

Hur fungerar iBoxen?

Enkelt

Smart teknik gör det enkelt att använda iBoxen, både för transportörer och för slutkund. När du vill hämta ditt paket närmar du dig bara iBoxen med din mobiltelefon, och med hjälp av Bluetooth-teknik kan du öppna luckan och hämta ditt paket.

Bekvämt

iBoxen är tillgängligt dygnet runt, året om. Bor du i en stad är målet att du aldrig ska ha längre än 300 meter till din närmaste iBoxen. På mindre orter placeras boxarna ut på strategiskt valda platser för att underlätta vardagen. Din paketuthämtning med iBoxen är både bekväm och enkel.

Hållbart

Hållbarhet är själva kärnan för iBoxen. Genom att samordna transporter till ett skåp och minska på sträckan varje slutkund behöver ta sig för att hämta ut ett paket reduceras utsläppen dramatiskt. Beräkningar visar att utsläppen kan minska med 60 procent per paket om iBoxen utnyttjas fullt ut.

Vill din förening förvaltas av oss på SBC?

Fler erbjudanden från utvalda leverantörer