Fråga oss
Start / Våra tjänster / Teknisk förvaltning / Utemiljö: mark- och trädgårdsskötsel

Utemiljö: mark- och trädgårdsskötsel på bostadsrättsföreningens gård

Skapa en välkomnande utemiljö i din bostadsrättsförening. Hos oss kan du välja bland en rad tjänster som underhåller och förbättrar din närmiljö. Vi hjälper till med allt från belysning, lekplatsbesiktning och regelbundna kontroller av säkerheten till ogräsrensning, plantering och snöröjning.

Skötsel av gården i din brf

Behovet av trädgårds- och markskötsel ser olika ut från förening till förening. Vi sätter gärna ihop ett paket anpassat för just er, oavsett om ni vill ha löpande hjälp eller mer enstaka punktinsatser. Hur kan vi hjälpa din förening?

Tjänster som ger en trivsam innergård året runt

Utebelysning

Med rätt ljussättning runt fastigheten ökar känslan av trygghet för de boende. Belysningen behöver ses över regelbundet, så att den fungerar som den ska och att träd eller buskar inte skymmer.

Lekplatsbesiktning

Om din förening har en lekplats är det viktigt att ni som fastighetsägare ser till att den är säker. En säkerhetsbesiktning där utrustning och redskap kontrolleras bör genomföras årligen, och då av en kompetent besiktningsperson. Mer om säker utemiljö i föreningen.

Gräsklippning

En frodig och grön gräsmatta glädjer både barn och vuxna. Genom att klippa gräset ofta håller den sig grönskande och blir jämn och fin.

Beskärning av buskar och träd

Träd och buskar behöver beskäras för att vara välmående och livskraftiga. En del bostadsrättsföreningar har bärbuskar och fruktträd som de boende kan njuta av – och skörden blir rikare om de beskärs rätt.

Rensa ogräs, kratta löv och röja sly

När sly och ogräs rensas bort, får de andra växterna mer näring och växer bättre. Grusgångar och stenläggningar brukar också behöva rensas på ogräs med jämna mellanrum. Stora lövhögar kan se lite skräpigt ut och blir det för tjocka lager på gräsmattan finns risk att ljuset inte når gräset.

Skötsel av rabatter och planteringar

Få saker piggar upp bostadsrättsföreningens gård så som rabatter med vackra blommor och växter. Genom att välja rätt växter, blir det enklare att få hållbara och lättskötta planteringar.

Sandsopning

Ett säkert vårtecken är att vägarna sopas rent på sand. Det bör göras så fort som möjligt när vintern är slut, för att minska halkrisken och att det skapas dammoln.

Slamsugning och rensning av brunnar

Det är viktigt att slamsuga och rensa brunnar regelbundet, för att undvika översvämningar och vattenskador.

Halkbekämpning samt is- och snöröjning

Under vinterhalvåret behöver vägar hållas fria från snö och is. Både halkbekämpning och snöskottning är föreningens ansvar. Läs mer om is- och snöröjning för bostadsrättsföreningar 

Klottersanering

En vanlig form av skadegörelse på fastigheter är klotter. Att så snabbt som möjligt sanera klottret förebygger ytterligare skadegörelse. Det finns även klotterskydd, som gör saneringen av klotter enklare.

Vad kostar trädgårds- och markskötsel i bostadsrättsföreningar?

Kostnaden beror på uppdragets omfattning. Kontakta oss på SBC för att få ett prisförslag för just din förening.

Skicka offertförfrågan