Gå till huvudinnehållet

Utebelysning i bostadsrättsföreningar

Det är fastighetsägaren som ansvarar för en säker utomhusmiljö. I Sverige är det mörkt halva delen av året, och därför är belysningen en viktig del av upplevelsen och tryggheten i föreningen. Vi på SBC kan hjälpa din förening att optimera belysningen, genom ökad effektivitet och minskad miljöpåverkan.

Dålig belysning skapar otrygghet

Trygghet är bland det mest efterfrågade bland boende i brf:er. Stora delar av året är det mörkt i Sverige, och bristande kvalitet eller dåligt placerad belysning kan bidra till otrygghet. Med rätt ljussättning anpassad efter utemiljön i just din förening kan detta undvikas och belysningen vara en viktig del i att skapa trygghet och säkerhet.

Träd och buskar ska inte skymma belysningen

Föreningens häckar, buskar och träd behöver vara klippta så de inte skymmer belysningen på gården. Det blir allt vanligare att kommuner och fastighetsägare lägger upp belysningsplaner, och då tas utemiljön med i besluten – träd och buskar ska inte störa belysningen och vice versa, de ska komplettera varandra.

Ta hjälp av oss på SBC

Som ansvarig för utebelysningen i en förening är det viktigt att se över att funktionen regelbundet. Vi på SBC kan hjälpa till både med det och med att optimera föreningens belysning och därmed minimera förbrukning och miljöpåverkan.

Vad vill din förening ha hjälp med?