Fråga oss
Start / Våra tjänster / Projektledning / Energideklaration

Energideklaration för din BRF

Behöver din bostadsrättsförening göra en energideklaration? Hos oss på SBC kan du snabbt beräkna priset och beställa direkt.

Vad är en energideklaration?

En energideklaration visar hur mycket energi en byggnad använder och hur effektiv energiförbrukningen är. Småhus som ingår i en bostadsrättsförening och alla flerbostadshus ska vara energideklarerade enligt lag. Deklarationen ska registreras hos Boverket och är giltig i 10 år.

Syftet med lagen om energideklaration är att främja en effektiv energianvändning och god inomhusmiljö. För bostadsrättsföreningen är energideklarationen ett första steg mot energieffektivisering, alltså kostnadsbesparingar, minskad miljöpåverkan och ett förbättrat inomhusklimat.

Vad kostar en energideklaration?

Priset för att göra en energideklaration beror bland annat på antalet lägenheter och byggnader i fastigheten. Beräkna priset för att energideklarera just er fastighet i vår tjänst. Om du vill kan du beställa en energideklaration direkt eller spara uppgifterna tills styrelsen fattat ett beslut.

Har din förening teknisk förvaltning hos oss? I så fall hjälper vi till med alla dokument som behövs.

Beräkna pris och beställ

Vad händer sedan?

När energideklarationen är färdig, erbjuder vi uppföljning för att minska energiförbrukningen och – i förlängningen – era utgifter. Vi hjälper er att kartlägga förbrukningen, identifiera energisparande åtgärder och genomföra kort- och långsiktiga förändringar.

Energisparande åtgärder kan till exempel vara

  • byte av värmesystem, fönster eller ventilation
  • optimering av drift och underhåll
  • tilläggsisolering av tak och fasader.

Vi är med hela vägen

Vi på SBC kan bostadsrättsförvaltning och vet värdet av att energieffektivisering tas på allvar. Med SBCs helhetsutbud av experter har du en partner som ständigt verkar för ett tryggt, långsiktigt och hållbart boende.

Ladda ner vårt produktblad om energideklaration.