Kundforum – Fråga oss!

Kristin Lövendahl - fastighetsskötare och teamledare

Som fastighetsförvaltare samarbetar vi med alla avdelningar på SBC. Som teamledare har jag mycket samarbete med våra säljare. När det kommer juridiska frågor från föreningarna tar vi kontakt med juristerna och ibland kommer frågor till oss som ska till t.ex. avdelningen för avgifter och hyror. Så det är mycket internt samarbete vilket är kul.

Jag började på SBC 2014 på ett föräldravikariat som fastighetsförvaltare. För ett år sedan när jag kom tillbaka från min egen föräldraledighet blev jag dessutom teamledare. I den rollen hjälper jag gruppen med de verktyg de behöver för att vi som team ska kunna nå våra mål.

Som fastighetsförvaltare jobbar vi mycket tätt med projektledarna på SBC. Vi gör vår årliga statusbesiktning (ÅSB) och har möjlighet att upptäcka problem i fastigheten som behöver åtgärdas. Projektledaren kan ta vid och hjälpa kunden med större projekt. Det kan även vara tvärt om att en projektledare gör ett uppdrag åt en kund som behöver hjälp med fastighetsförvaltning och då kommer vi in och hjälper kunden.

Ett uppdrag består oftast av att vi ska genomföra en årlig statusbesiktning samt att kunden vill ha en timbank eller ett funktionsavtal. Denna besiktning avser främst det som behöver åtgärdas inom det närmaste året. Den är ett komplement till underhållsplanen och hjälper kunden att prioritera.

Vi erbjuder alltid styrelsen att följa med oss på besiktningen för att de ska få lära sig mer om just deras fastighet och dess skick. Vi skriver protokoll till styrelsen på vad vi ser och upptäcker, vad de bör tänka på inför nästa år, myndighetsbesiktningar, om det finns akuta underhållsåtgärder etc. Om det finns större åtgärder som behöver göras kopplar vi in projektledningen.

Föreningen AFF utser i samarbete med Förvaltarforum Årets Fastighetsförvaltare och mina underbara kollegor nominerade mig i kategorin bostad. Totalt nominerades 26 personer vilket var ett rekordstort deltagande. En jury tog fram tre finalister i kategorin och jag utsågs som vinnare. Det känns fortfarande omtumlande, men det är en underbar bekräftelse på att jag gör ett bra jobb. Jag är otroligt tacksam över den fantastiska utmärkelsen.


  • Patrik Andersson
  • Theres Östlund