Fråga oss
Projekt
Start / Aktuellt / Projekt under året?

Projekt under året?

Planerar ni som förening att under 2020 utföra större underhållsarbeten på er fastighet eller behöver ni starta större ombyggnationer? Då är det hög tid att starta projektförberedelserna! Med SBCs projektledning kan ni som förening få hjälp med hela arbetet från vägledning av nödvändiga styrelsebeslut och ansökningar av myndighetstillstånd till upphandling och projektledning ända fram till en godkänd slutbesiktning.


Några exempel på väderberoende arbeten:

  • Takarbeten
  • Fasadarbeten
  • Fönsterrenoveringar
  • Balkongrenoveringar
  • Dräneringar och gårdsbjälklagsrenoveringar

Dessa genomförs lämpligast under den varma årstiden. För att kunna starta arbeten under 2020 är det nu därför hög tid för bostadsrättsföreningar att förbereda projekt och det rekommenderade första steget är att anlita SBCs projektledning för att erhålla hjälp. Vi hjälper er med nödvändiga förstudier, besiktningar och beslutsunderlag och lägger därmed grunden för ett framgångsrikt genomförande av ert projekt, både vad avser upphandling av entreprenör men även projektledning under byggtiden fram till godkänd slutbesiktning. Efterfrågan styr entreprenörernas priser och deras tillgänglighet, dvs det gäller att vara ute i god tid som beställare. Vi vill flagga att det nu är hög tid för er som förening att starta projekt om planen är att ha byggstart under 2020!

Bostadsrättsföreningens styrelse ansvarar för renovering och underhåll av fastigheten, men ingen kräver att styrelsen själv ska hantera komplexa ombyggnadsprojekt från start till mål. Det är inte meningen att en styrelse helt själv ska genomföra komplicerade ombyggnadsprojekt i fastigheten och därmed ta på sig den obekväma rollen som ovan beställare och byggherre. Hos SBC finns oberoende erfarna projektledare som arbetar på konsultbasis åt föreningar och hjälper dem att agera som byggherre. Vårt mål är att hjälpa en bostadsrättsförening nå sitt mål, dvs att tillhandahålla den spetskompetens ni själva saknar eller inte har tid att tillhandahålla. Vi ser till att det blir rätt från början och att ni i styrelsen får den avlastning ni behöver i samband med ett ombyggnadsprojekt.

Läs mer om projektledningen här.
Klicka här för en offert.