Fråga oss
Start / Våra tjänster / Energi och Miljö

Energi och Miljö

Det finns mycket ni i styrelsen kan göra för att förbättra energiförbrukningen och minska er miljöpåverkan. Visste du t.ex. att snittförbrukningen av värme och vatten oftast minskar rejält efter införandet av individuell mätning och debitering? Är det dags för föreningen att göra en energideklaration, eller funderar ni på solceller eller laddstolpar för elbilsladdning och vill ha hjälp med mer information och förstudier?

En hållbar investering för framtiden och ekonomin

Vi på SBC arbetar proaktivt för att minimera miljöbelastningen. Med en vision att skapa livskvalitet för våra kunder genom en långsiktig, medveten och hållbar fastighetsförvaltning vill vi influera styrelser, leverantörer och partners till hållbara val i vardagen och i samband med framtida investeringar.

Låt oss ta fram en offert eller förstudie, vi hjälper er sen vidare i processen från beslutsunderlag till upphandling och genomförande. Vi på SBC är stolta över att vi också kan erbjuda bostadsrättsföreningar en hållbarhetsplan, en strukturerad plan som ökar värdet på era fastigheter och bidrar till en sund resurshantering.

Med SBC får ni i styrelsen en partner som leder er från start till mål. Investera hållbart för miljön, framtiden och föreningens ekonomi.

Få rådgivning av vår energispecialist

Boka digital rådgivning med vår energispecialist Samer Ilhamoi. Välj tid, så ringer vi upp dig på en tid som passar dig.

 

SBC Energipaket – för en hållbar omställning

Upptäck en fullservicetjänst med energibesparande tjänster. Energipaketet innehåller IMD, gemensam el, solceller och elbilsladdning.

Mer om SBC Energipaket

Individuell mätning och debitering (IMD)

Med IMD i föreningen blir de boende mer medvetna om sin egen energiförbrukning, bra ur både ett kostnads- och miljöperspektiv.

Så fungerar IMD

Minimera bostadsrättsföreningens miljöbelastning

Hållbarhetsrapport och hållbarhetsplan är två steg som vi på SBC utvecklat för att hjälpa din brf att göra förflyttningen till att bli hållbar.

Bli en hållbar brf

Har din förening en uppdaterad energideklaration?

Var tionde år behöver bostadsrättsföreningar göra en energideklaration, som visar hur mycket energi som används och hur effektiv förbrukningen är.

Energideklaration för brf

Förstudie inför installation av solceller

Innan din förening fattar beslut om att investera i solceller, rekommenderar vi en förstudie att grunda det på. 

Beställ förstudie

Förstudie av laddinfrastruktur för elbilsladdning

Ska din förening installera laddstolpar? Vi hjälper gärna till med förstudien.

Beställ förstudie

Energieffektivisering av bostadsrättsföreningen

Vi hjälper din förening att minimera energiförbrukningen och bli mer energieffektiv. 

Beställ förstudie