Gå till huvudinnehållet

Vattenskador, försäkringar, stambyte och våtrumsrenovering

Vad ska man som styrelse i en förening tänka på gällande fastighetens vattenstammar och avlopp? Under detta seminarium kommer SBCs projektledare och bostadsrättsjurist gå igenom vad ni som förening behöver tänka på för att se till att era vatten- och avloppsstammar hålls i ett gott skick och vad de olika renoveringsmetoderna innebär för er.

SBCs projektledare som är specialister på att projektleda stambyten och våtrumsrenoveringar kommer under kvällen att gå igenom hur det hela går till och vad ni behöver tänka på. Vi kommer att beskriva olika renoveringsmetoder, hur föreningen på bästa sätt genomför beslutsprocessen inför stamrenoveringen och själva genomförandet av stamrenoveringsprojektet.

SBCs bostadsrättsjurister går igenom de olika situationer där vattenskador leder till frågeställningar och vad som är viktigt att tänka på i processen att komma till rätta med problemen. Om det uppstår vattenskador, vem är ansvarig? Vilken part ska utreda skadornas omfattning och hur ska man agera när en skada väl har inträffat? Vad är särskilt viktigt att tänka på i dessa fall? Vi ger även konkreta tips på hur ni i styrelsen bör agera för att ansvar ska fullgöras och kostnader hållas nere.

Nästa tillfälle

Anmälan öppnar några veckor innan.

Datum: Torsdag 26 okt
Tid: 12:15-13:00
Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Kostnadsfritt