Fråga oss

SBCs kostnadsfria webbinarier

Behöver du mer kunskap? Det är många olika frågor du behöver ta ställning till när du sitter i styrelsen. Många gånger gäller det saker som du kanske inte har någon erfarenhet av i ditt vanliga liv.

För att göra det enklare för dig att skaffa dig kunskap inom de områden som du har behov av, har vi löpande ett stort utbud av kostnadsfria webbinarier och seminarier.

Anmäl dig till våra webbinarier och seminarier

Här hittar du information om de webbinarier och seminarier som går att anmäla sig till just nu. Längre ner på sidan finns en lista över alla årets ämnen.

 

Så kan din förening sänka energikostnaderna

Vad kan din förening göra för att sänka energikostnaderna – och vilka insatser ger mest nytta? Under detta tillfälle får du enkla tips på hur din förening kan minska elförbrukningen och kan lära dig mer om energikartläggning. Vi tar även upp drift och energiförvaltning, uppkoppling av undercentral och vikten av ventilationsservice. Dessutom berättar vi mer om vad lagkraven på energideklaration och IMD egentligen innebär.

Varmt välkommen på vårt webbinarium om energi!

Datum: Torsdagen 23 mars
Tid: 12.15-13.00
Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Kostnadsfritt
Sista anmälnings-/avbokningsdag: 21/3

Anmäl dig till webbinariet om energi

 

Så fungerar inkasso för bostadsrättsföreningar

Webbinarium och seminarium i Göteborg och Stockholm

Vad innebär det att skicka ett inkassokrav? När får medlemmen en betalningsanmärkning? Kan en medlem bli avhyst med kort varsel?

Lär dig mer om vad inkasso innebär och vad som händer när en skuld går vidare till Kronofogden. Du får också en inblick i vilka åtgärder ni som bostadsrättsförening har möjlighet att vidta och vilka följder det får.

Varmt välkommen att anmäla dig till vårt webbinarium.

Datum: Torsdagen 30 mars
Tid: 12.15-13.00
Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Kostnadsfritt
Sista anmälnings-/avbokningsdag: 28/3

Anmäl dig till webbinariet

Välkommen till vårt seminarium om fastighetsinkasso i Göteborg.

Datum: Fredagen 31 mars
Tid: 08.00-09.00
Plats:SBCs kontor, Östra Hamngatan 18, Göteborg
Kostnadsfritt
Sista anmälnings-/avbokningsdag: 29/3

Det bjuds på enklare förtäring.

Anmäl dig till seminariet i Göteborg

Välkommen till vårt seminarium om fastighetsinkasso i Stockholm.

Datum: Torsdagen 30 mars
Tid: 17.00-18.00
Plats:SBCs kontor, Västgötagatan 5, våning 8, Stockholm
Kostnadsfritt
Sista anmälnings-/avbokningsdag: 28/3

Det bjuds på enklare förtäring.

Anmäl dig till seminariet i Stockholm

 

Vattenskador, försäkringar, stambyte och våtrumsrenovering

Vad ska man som styrelse i en förening tänka på gällande fastighetens vattenstammar och avlopp? Under detta seminarium kommer SBCs projektledare och bostadsrättsjurist gå igenom vad ni som förening behöver tänka på för att se till att era vatten- och avloppsstammar hålls i ett gott skick och vad de olika renoveringsmetoderna innebär för er.

SBCs projektledare som är specialister på att projektleda stambyten och våtrumsrenoveringar kommer att gå igenom hur det hela går till och vad ni behöver tänka på. Vi kommer att beskriva olika renoveringsmetoder, hur föreningen på bästa sätt genomför beslutsprocessen inför stamrenoveringen och själva genomförandet av stamrenoveringsprojektet.

SBCs bostadsrättsjurister går igenom de olika situationer där vattenskador leder till frågeställningar och vad som är viktigt att tänka på i processen att komma till rätta med problemen. Om det uppstår vattenskador, vem är ansvarig? Vilken part ska utreda skadornas omfattning och hur ska man agera när en skada väl har inträffat? Vad är särskilt viktigt att tänka på i dessa fall? Vi ger även konkreta tips på hur ni i styrelsen bör agera för att ansvar ska fullgöras och kostnader hållas nere.

Datum: Torsdagen 20 april
Tid: 12.15-13.00
Plats: Digitalt via Microsoft Teams
Kostnadsfritt
Sista anmälnings-/avbokningsdag: 18/4

Anmäl dig till webbinariet om vattenskador och försäkringar

 

Hemma hos SBC - Kundkväll

Ränteoro, höjda avgifter, skenande kostnader – vad bör styrelsen fokusera på i rådande läge?

Välkommen till ett rykande aktuellt event med några av SBCs experter på bostadsrättsekonomi och fastighetsförvaltning, samt med våra samarbetsparters inom bank, finans och försäkringar – allt på ett och samma tillfälle för att se helheten.

Bostadsrättsföreningar och bostadsrättsägare drabbas hårt av rådande räntehöjningar och inflation. Föreningar med hög belåningsgrad får påtagliga kostnadsökningar samtidigt som skenande drift- och underhållskostnader eldar på ytterligare. Vad ska styrelsen i en bostadsrättsförening tänka på och hur påverkar det medlemmarna? Under kvällen får du möjlighet att lyssna på experterna, ställa frågor och mingla med experter från SBC och medlemmar från andra föreningar.

Datum:
Malmö 18 april
Göteborg 19 april
Stockholm 20 april

Klockan 17.00-20.00

Agenda
17.00 - Välkommen
17.15 - Huvudseminarium “Ränteoro, höjda avgifter, skenande kostnader – vad bör styrelsen fokusera på i rådande läge?” startar och leds av kvällens moderator.
18.30 - Vi bjuder på något att äta och dricka, och du får tillfälle att mingla med och lyfta dina frågor direkt med ett flertal av SBCs experter som finns på plats – ekonomer, projektledare, jurister, underhållsplanerare, tekniska förvaltare samt utvalda samarbetspartners.
20.00 - Tack och avslut!

Antal platser är begränsat, först till kvarn gäller. Eventet riktar sig till dig som är SBC kund och är kostnadsfritt. Max 2 personer per förening.

Anmäl dig till kundkväll i Malmö

Anmäl dig till kundkväll i Göteborg

Anmäl dig till kundkväll i Stockholm

 

Alla våra kostnadsfria webbinarier under 2023

 • Entreprenörens ansvar vid brister i entreprenaden

 • Fastighetsinkasso

 • Försäkringar i bostadsrättsföreningar - vems är ansvaret?

 • Gemensamhetsanläggningar

 • Misskötsamma medlemmar och hyresgäster

 • Nya lagregler från 1 jan 2024

 • Optimera föreningens kassaflöde, fixa intäkterna

 • Så kan din förening sänka energikostnaderna

 • Tak, fasad, fönster och balkonger

 • Underhållsplan & flerårsbudget

 • Vattenskador, försäkringar, stambyte och våtrumsrenovering

 • Vindsombyggnation och lokalomvandling

Hör av dig till oss på utbildningar@sbc.se om du vill veta mer!

Läs mer om våra tjänster

Att förvalta hus ställer höga krav på en styrelse, och få bostadsrättsföreningar har den expertkunskap som krävs. Läs mer om SBCs personliga förvaltning och digitala verktyg. Vi gör det lätt för dig att hantera styrelsearbetet.