Gå till huvudinnehållet

Fastighetsskötare för din bostadsrättsförening

Med en fastighetsskötare från SBC får din bostadsrättsförening regelbunden rondering och en välskött fastighet.

Vad gör en fastighetsskötare?

Fastighetsskötaren ansvarar för skötseln av fastigheten i din bostadsrättsförening och arbetar till stor del i förebyggande syfte. Hos oss på SBC är ett vanligt upplägg att ansvarig fastighetsskötare gör en rondering av fastigheterna och alla utrymmen i din förening. Under ronderingen kan fastighetsskötaren åtgärda det som upptäcks på plats, som att byta lampor, men också byta namnskyltar om någon ny flyttat in eller åtgärda fel utifrån de felanmälningar som kommit in.

Som fastighetsskötare på SBC är kontakt med boende och styrelse i bostadsrättsföreningen en stor del av arbetet. Att regelbundet ha en dialog med er i styrelsen och den tekniska förvaltaren är viktigt för att över tid kunna nå målet att öka värdet på föreningens fastighet.

Fastighetsskötaren åtgärdar det som felanmäls

De flesta föreningar som vi på SBC förvaltar väljer att använda vår tjänst för felamälan. Det är då föreningens fastighetsskötare som tar emot felanmälningarna och åtgärdar felen. Vanliga felanmälningar är problem med avlopp, droppande kranar och elfel av olika slag, men fastighetsskötaren kan så klart hjälpa till med mycket mer än så.

Hur ofta är fastighetsskötaren på plats?

Hur ofta en fastighetsskötare är på plats anpassas efter behovet i din bostadsrättsförening. Hur mycket som behöver göras varierar från förening till förening – tillsammans hittar vi ett bra upplägg som passar din brf.