Gå till huvudinnehållet

Energideklaration för din brf

Har din bostadsrättsförening en giltig och godkänd energideklaration? Här kan du enkelt beställa och beräkna pris för en energideklaration åt din bostadsrättsförening.

En energideklaration är ett dokument som visar hur mycket energi en byggnad använder och hur effektiv energiförbrukningen är. Syftet med energideklarationen är att främja en effektiv energianvändning och god inomhusmiljö. Läs mer om vad som gäller vid energideklaration.

Därför ska ni göra er energideklaration via SBC

Expertis och juridisk trygghet: SBC har lång erfarenhet och expertis inom energideklarationer för bostadsrättsföreningar och kan därför säkerställa att de uppfyller alla lagkrav och bestämmelser.

Bedömning av energiförbrukningen och förslag på energisparåtgärder: Genom att beställa en energideklaration hos SBC får din förening en opartisk bedömning av energiförbrukningen. Detta ger möjlighet att identifiera potentiella energibesparingar och effektiviseringar. Utifrån denna bedömning hjälper vi på SBC er att formulera mål och strategier för långsiktiga energisparåtgärder som gynnar både miljön och er ekonomi på lång sikt.


Rådgivning och åtgärdsförslag: Vi på SBC erbjuder inte bara rådgivning utan även konkreta åtgärdsförslag för att minska föreningens energiförbrukning och därmed också sänka kostnaderna för medlemmarna.


Ökat värde och attraktivitet på marknaden: En energideklaration från SBC kan öka er förenings värde och attraktivitet på marknaden, eftersom den visar att föreningen tar ansvar för miljön och energieffektiviteten.

Enkel och tydlig bokningstjänst: Med vår enkla bokningstjänst behöver er förening inte vänta på en offert för att få koll på priset. Fyll i några enkla uppgifter, få priset och beställ direkt.

Därför ska ni göra er energideklaration via SBC

  1. Expertis och juridisk trygghet: SBC har lång erfarenhet och expertis inom energideklarationer för bostadsrättsföreningar och kan därför säkerställa att de uppfyller alla lagkrav och bestämmelser.
  2. Bedömning av energiförbrukningen och förslag på energisparåtgärder: Genom att beställa en energideklaration hos SBC får din förening en opartisk bedömning av energiförbrukningen. Detta ger möjlighet att identifiera potentiella energibesparingar och effektiviseringar. Utifrån denna bedömning hjälper vi på SBC er att formulera mål och strategier för långsiktiga energisparåtgärder som gynnar både miljön och er ekonomi på lång sikt.
  3. Rådgivning och åtgärdsförslag: Vi på SBC erbjuder inte bara rådgivning utan även konkreta åtgärdsförslag för att minska föreningens energiförbrukning och därmed också sänka kostnaderna för medlemmarna.
  4. Ökat värde och attraktivitet på marknaden: En energideklaration från SBC kan öka er förenings värde och attraktivitet på marknaden, eftersom den visar att föreningen tar ansvar för miljön och energieffektiviteten.
  5. Enkel och tydlig bokningstjänst: Med vår enkla bokningstjänst behöver er förening inte vänta på en offert för att få koll på priset. Fyll i några enkla uppgifter, få priset och beställ direkt.

Beställ energideklaration via oss på SBC

Vi hjälper din bostadsrättsförening med energideklarationen. Med certifierade energiexperter får du en helhetspartner, som efter utförd energideklaration kan hjälpa din förening att följa upp och genomföra föreslagna åtgärder.

Pris för energideklaration

Priset på energideklaration beror bland annat på antalet lägenheter och byggnader i fastigheten. Beräkna kostnaden för en energideklaration åt din bostadsrättsförening via vårt enkla formulär.

Certiferad energiexpert utför energideklarationen

När du beställer en energideklaration utförs den av våra cerfierade energiexperter. De utför energideklarationer för både befintliga bostadsrättsföreningar och nyproducerade fastigheter. Om din förening har teknisk förvaltning hos oss på SBC, kan vi mot extra ersättning hjälpa till med alla dokument som energideklaranten behöver.

Efter utförd energideklaration

En sammanfattning av energideklarationen ska sättas upp i entrén till fastigheten.

Vi hjälper flerbostadshus att minska energiförbrukningen

För bostadsrättsföreningar är energideklarationen ett första steg mot att bli mer energieffektiv, vilket innebär minskade kostnader för både plånbok och miljö samt ett förbättrat inomhusklimat. När vi gjort en energideklaration åt din förening, erbjuder vi hjälp för att minska er energiförbrukning – och i förlängningen – era utgifter.

Genom att kartlägga förbrukningen kan energisparande åtgärder identifieras och kort- och långsiktiga förändringar genomföras. Exempel på energisparande åtgärder är:

  • byte av värmesystem, fönster eller ventilation
  • optimering av drift och underhåll
  • tilläggsisolering av tak och fasader

Beräkna pris och beställ energideklaration

Här kan du se vad en energideklaration kostar för din förening och sen, om du vill, beställa en direkt.