Fråga oss
Finalister från SBC i Årets Fastighetsförvaltare
Start / Aktuellt / Finalister från SBC i Årets Fastighetsförvaltare

Finalister från SBC i Årets Fastighetsförvaltare

För femte året i rad utser branschföreningen AFF i samarbete med Förvaltarforum utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare. Nu har finalisterna presenterats och i bostadskategorin finns två medarbetare från SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB; Kurt Knudsen och Robert Säfström.


Båda finalisterna har gedigen erfarenhet inom yrket. Kurt Knudsen har varit på SBC sedan 2007. Han jobbar som fastighetsförvaltare på kontoret i Göteborg och har arbetat som förvaltare i 30 år. Robert Säfström har varit på SBC sedan 2019 och jobbar som fastighetsförvaltare på kontoret i Stockholm. Robert har tidigare arbetat med kommersiella fastigheter bland annat inom hotellbranschen och har nio års erfarenhet inom yrket. De blev båda överraskade när de nåddes av beskedet.

– Kristin här på SBC i Göteborg vann förra året, så jag blev väldigt glad över att bli nominerad. Först trodde jag att någon spelade mig ett spratt. Det känns stort att vara finalist till Årets Fastighetsförvaltare och enormt roligt att bli uppmärksammad för det jobb man gör, säger Kurt Knudsen, Fastighetsförvaltare på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

– Jag blev lite chockad och tagen på sängen när jag fick ta del av beskedet. Stockholm är ändå ganska stort och det finns många bra fastighetsförvaltare både här och i resten av landet. Det känns kul att bli uppmärksammad och sedd för något man verkligen brinner för. Det är ett kvitto på att det jag gör är något positivt och bra, säger Robert Säfström, Fastighetsförvaltare på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

När de beskriver rollen som fastighetsförvaltare är kontakten med kunder lika betydelsefull som relationen till kollegor.

– För mig är det viktigt att i min roll träffa mina kunder personligen för att prata och lyssna på deras behov – och för att skapa en bra relation. Sen är det väldigt viktigt för mig att jag tänker på och involverar mina kollegor. Det är vi tillsammans som är ansiktet utåt för SBC och representerar företaget, säger Kurt Knudsen, Fastighetsförvaltare på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

– Jag har jobbat mer enskilt tidigare och tycker det är väldigt viktigt med den teamkänsla som vi har på SBC. Vi jobbar tillsammans. Jag delar med mig av kunskaper till mina kollegor och tvärtom, vilket gör att jag har vuxit enormt under den tiden som jag har varit på SBC. Jag hoppas att jag kan fortsätta att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter och hur jag jobbar för att lyfta hela teamet, säger Robert Säfström, Fastighetsförvaltare på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

– Att vi på SBC står för två av tre finalister i kategorin Bostad är oerhört stort för SBC. Det är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt och vi är stolta över att få vara arbetsgivare till så kompetenta medarbetare. Lagarbete är väldigt viktigt för oss och det är roligt att båda finalister beskriver just detta som en viktig del i sina roller som fastighetsförvaltare. Nu håller vi tummarna för att Kurt eller Robert vinner, säger Emil Lundström tf VD och koncernchef på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB.

Vinnaren utses på seminariet Framtidens Förvaltare den 5 februari i Stockholm.