Fråga oss
Dags att energideklarera!
Start / Aktuellt / Dags att energideklarera!

Dags att energideklarera!

Det är inte bara inkomst som faller under en lagenlig deklarationsplikt utan även en byggnads energianvändning! Det har nu gått mer än 10 år sedan lagkravet fastställde att småhus som ingår i en bostadsrättsförening och alla flerbostadshus ska vara energideklarerade. Syftet är att främja en effektiv energianvändning och god inomhusmiljö i byggnader.


Energideklaration enligt lag 2006:985 om Energideklaration för byggnader gäller i 10 år från det datum den utfärdas och om er förening inte har en giltig energideklaration på plats riskerar ni ett vitesföreläggande. Har din bostadsrättsförening en godkänd energideklaration?

Som förening kan ni beställa er energideklaration via oss på SBC. För detta ändamål erbjuder SBC en digital tjänst för att beställa energideklaration direkt på vår hemsida, helt enkelt en webshop. Via denna sida kan du även göra en prisberäkning, spara uppgifterna och skicka beställningen efter att ni tagit beslut på t.ex. ett styrelsemöte. Ni som har er tekniska förvaltning hos oss på SBC får enkelt hjälp med dokumenten som behövs. I annat fall laddar du själv upp dokumenten eller ser till att de finns på plats när energideklarationen genomförs. Endast certifierade energiexperter får utfärda energideklarationer. Våra anlitade energideklaranter ser till att den blir korrekt utförd och registrerad i Boverkets databas i enlighet med lagen. Vidare kan ni få med hjälp av SBCs underhållsplanerare, projektledare och tekniska förvaltare med att följa upp åtgärder som energideklarationen föreslagit.

Produktblad om energideklarationer

Ta mig till beställningsformuläret