Fråga oss
Start / Våra tjänster / Energi och Miljö / Förstudie för energieffektivisering

Förstudie för energieffektivisering av bostadsrättsföreningar

Det finns mycket en bostadsrättsförening kan göra för att minimera sin energiförbrukning och bli mer energieffektiv. Vi på SBC finns här med all vår expertis för att underlätta ditt och styrelsens arbete och för att verka för attraktiva bostäder med minimerad miljöpåverkan.

Vi erbjuder två typer av energiförstudier för er energieffektivisering

  1. En enkel förstudie som kartlägger er energianvändning och ger förslag på åtgärder som kommer att energieffektivisera er byggnad.
  2. En omfattande förstudie med energiberäkning som visar hur mycket energibesparing varje åtgärd kommer att ge samt en lönsamhetskalkyl som visar kostnader och återbetalningstiden på investeringen.

Varmt välkommen att kontakta oss via offertförfrågan SBC Energieffektivisering så berättar vi mer.

Offertförfrågan, ja tack

Nytt beslut gällande stöd för energieffektivisering 2022

Tidigare har vi erbjudit brf:er hjälp att söka stöd för energieffektivisering, men denna möjlighet har vi pausat sen Riksdagen, i samband med beslut om statens budget för 2022, den 1 december 2021 beslutade att avveckla stödet till energieffektivisering i flerbostadshus efter årsskiftet, vilket innebär att ansökningar som kommer in efter den 31 december 2021 inte får beviljas. 

Har ni en uppdaterad underhållsplan?

I er underhållsplan framgår det om ni redan har åtgärder planerade som kan höja energieffektiviteten i er fastighet. Vi kan hjälpa er uppdatera er underhållsplan från SBC och har ni ingen underhållsplan kan vi hjälpa er att ta fram en.

Underhållsplan

Vad är en hållbarhetsplan?

Läs mer om hur du och styrelsen kan få hjälp att skapa ett strukturerat och långsiktigt arbete med föreningens hållbarhetsfrågor med hjälp av SBCs nya hållbarhetsinitiativ.

SBC Hållbarhetsplan