Fråga oss
Start / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 

 

 

Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök: Här är årets roligaste BRF-namn

2022-07-18 07:55:00
Ett av de första beslut som måste tas när en bostadsrättsförening bildas är vilket namn den nya föreningen ska ha. Många styrelser får inspiration från naturen och närområdet men andra går sin egen väg. Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök är bara några av de namn som sticker ut i SBC:s kartläggning över landets roligaste bostadsrättsföreningsnamn.

SBC förvärvar Mediator

2022-06-30 12:05:37
Bostadsrättsförvaltaren SBC förvärvar Uppsala-aktören Mediator och stärker sin närvaro i regionen. Förvärvet som är ett viktigt strategiskt beslut, innebär att SBC nu fortsätter sin tillväxtresa.

Så förbereder du dig för sommarhettan

2022-06-27 09:26:00
Sommaren stundar och samtidigt som många längtar efter sol och semester bävar andra inför en kommande värmebölja. Bostadsrättsspecialisten SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, ger nu sina bästa tips på hur du kan förbereda dig för ytterligare en het sommar.

Bostadsrättsägare vill satsa mer på hållbarhetsarbete

2022-06-14 07:57:00
Hållbarhetsfrågor är något som engagerar Sveriges bostadsrättsägare och flera anser att föreningens lägenheter skulle värderas högre med ett aktivt hållbarhetsarbete. Trots det finns ett lågt intresse för att betala en högre avgift för att föreningen ska satsa mer på hållbara lösningar. Det visar ny statistik från SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.  

Rökning och högljudda grannar: Nu är balkongbråkens högtid här

2022-06-02 07:50:00
Sommaren är på ingång och det är dags att göra i ordning balkongen. Men vad är egentligen tillåtet att göra på balkongen eller på innergården? SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, sammanfattar vad som bör undvikas för att hålla god grannsämja under sommaren.

Digital tidsbokning och möten på distans: Så tycker bostadsrättsägare om digitaliseringen

2022-05-11 07:50:00
Pandemin har gjort att digitala lösningar bland bostadsrättsföreningar utvecklats i rekordfart. De flesta är positiva till omställningen men alla uppskattar inte att träffa sina grannar via en skärm. Försämrade relationer bland föreningens medlemmar och svårigheter för de äldre uppges vara de främsta problemen som digitaliseringen medför.

Farorna som lurar på lekplatsen

2022-05-05 07:56:00
Våren är i full blom och barnen samlas kring lekplatser på landets alla innergårdar. Men vilket ansvar innebär det för en bostadsrättsförening att ha en lekplats? SBC listar några saker man som förening bör undersöka och tipsar samtidigt om hur lekplatsen bäst förbereds inför leksäsongen.

Experten förklarar: Det här ska du ha koll på i årsredovisningen

2022-04-22 07:45:00
Snart är det hög tid för många av landets bostadsrättsföreningar att hålla sina årliga stämmor. I samband med detta förklarar SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB, årsredovisningens viktigaste delar och hur dessa ska tolkas. 

Hårdare straff för de som stör och skräpar ner

2022-04-12 07:30:00
Stadgar och regler är viktiga för att landets bostadsrättsföreningar ska uppnå en trygg och trivsam miljö. Även om majoriteten anser att de sköter sig uppger drygt en av tio att de brutit mot uppsatta ordningsregler. Men vilka regler vill landets bostadsrättshavare införa? Högst upp på listan hamnar straff för nedskräpning, olovlig andrahandsuthyrning och störande grannar.

Skällande hundar och katter som stör: Detta gäller för våra husdjur i bostadsrätter

2022-04-01 07:54:00
När hemmakontoret blev ett faktum valde många att skaffa sig en fyrbent vän som sällskap. Men hur blir det nu när allt fler återgår till sina fysiska arbetsplatser och lämnar husdjuren hemma? SBC klargör för vad som gäller för våra lurviga vänner.

Ny rapport visar: Det här oroar landets bostadsrättsägare

2022-03-24 07:30:00
Ränteökningar, oförutsedda kostnader och avgiftshöjningar skrämmer svenska bostadsrättshavare allra mest. Det framkommer när SBC, för femte året i rad, presenterar Sveriges Bostadsrättsrapport. Årets upplaga visar dock att färre boende i bostadsrätt, tiderna till trots, oroar sig för sin förenings ekonomi. 

SBC kartlägger: Då störs svenskarna mest av sina grannar

2022-03-14 10:42:33
Nyårsafton och valborg är tillfällen då grannar ofta klagar på varandra. Men hur ser det egentligen ut resten av året? I en ny kartläggning har SBC låtit undersöka vilken tid på året det sker flest klagomål bland grannarna.

Så påverkar obetalda avgifter landets föreningar

2022-03-07 11:16:31
Året har inletts med stora svårigheter och en rejäl ekonomisk oro. Något som påverkat svenskarnas ekonomi ordentligt. Men vad händer om man inte betalar avgifterna till bostadsrättsföreningen i tid? SBC reder ut vad man som boende och förening bör tänka på när ekonomin är kärv.

Ny köldsmocka i landet: Det här gäller vid en för kall lägenhet

2022-02-22 07:23:00
Vintern är här igen med nya köldknäppar. I samband med det har SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, fått in allt fler frågor kring hur kallt det egentligen får vara i en lägenhet. Nu reder SBCs expert ut hur man ska tänka som bostadsrättshavare och vilket ansvar föreningen har.

Så här bör bostadsrättsföreningen agera i energikrisen

2022-02-14 14:02:30
Det höga elpriset har under vintern varit ett ständigt aktuellt ämne. Inför det nya året guidar SBC dig i hur du och din bostadsrättsförening ska tänka när det kommer till just elförbrukning och elkostnader. Vad bör man titta på när det kommer till elavtal och hur kan föreningen agera för att få en så låg kostnad som möjligt?

Utmaningar för landets brf-föreningar 2022: Rusande elpriser, digitala lösningar och trygghet

2022-01-19 09:55:02
Att hantera ökande kostnader, att leva upp till medlemmars högre krav på säkerhet och att inte missa kommande lagförändringar. SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, tar tempen på vad som engagerar landets föreningar inför det kommande året.