Fråga oss
Start / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 

 

 

Plundring av BRF:er blir allt vanligare: Så skyddar sig föreningen mot brottslighet

2023-03-22 08:03:00
Att en bostadsrättsförening blir kapad är ett fenomen som blivit allt vanligare. På senare år har vi fått läsa om flera föreningar som plundrats på miljonbelopp, bland annat den omtalade BRF Ida i Malmö. Men vad är det egentligen som händer när en förening blir kapad? SBC går i genom vad man som bostadsrättsägare bör vara vaksam på.

Sveriges Bostadsrättsrapport 2023 visar: Oron ökar bland landets bostadsrättsägare

2023-03-09 13:27:00
Allt fler bostadsrättsägare oroar sig för sin förenings ekonomi. Det visar sig när SBC, för sjätte året i rad, presenterar Sveriges Bostadsrättsrapport. Ränteökningar, avgiftshöjningar och den rådande elkrisen visar sig vara de främsta orsakerna till den växande oron.

Så fungerar elstödet för bostadsrättsföreningar

2023-02-27 13:17:00
Den 20 februari började det första elprisstödet betalas ut till privata elkunder i södra Sverige. Vad som gäller för bostadsrättsföreningar är däremot inte fastställt. SBC reder nu ut hur man ska tänka kring elprisstödet som bostadsrättsförening.

Behovet av laddplatser ökar – så ska din bostadsrättsförening tänka

2023-02-23 07:35:00
I regeringens budget för 2023 satsade man stort på utbyggnad av laddinfrastrukturen och allt fler bostadsrättsföreningar har fått upp ögonen för att installera laddstolpar. Men det finns mycket att se över inför en installation, allt från kostnad och vem som ska sköta det till hur föreningen ska ta betalt för elen som används. SBC reder nu ut vad som är viktigt att tänka på.

Statistik från SBC visar: Obetalda månadsavgifter ett växande problem

2023-01-24 13:17:00
Året har inletts med stigande räntor, hög inflation och skenande elpriser. Dessutom har julens festligheter lett till utmaningar för en redan ansträngd kassa och allt fler får nu svårare att betala sina boendekostnader. Enligt statistik från SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, ser man redan nu en ökning i antalet obetalda avgifter som gått till inkasso.