Fråga oss
Start / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 

 

 

E-handeln skapar nya behov i bostadsrättsföreningen

2022-11-22 08:03:00
E-handeln har vuxit de senaste åren och många väljer nu att handla hemifrån i stället för i butik. Spring i trapphuset, paket som står i vägen och utelämnade portkoder är bara några av e-handelns effekter. SBC tipsar nu om hur föreningen kan underlätta inför årets julhandel.

Många saknar insikt i bostadsrättsföreningens ekonomi

2022-11-17 08:03:00
Trots tider av ränteökningar och ekonomisk oro är det många bostadsrättsägare som har dålig koll på föreningens ekonomi. Även bland styrelsemedlemmar visar sig okunskapen vara stor, där mer än en tredjedel uppger att de helt eller delvis saknar inblick. Det visar Sveriges Bostadsrättsrapport 2022.

Högsäsong för lägenhetsinbrott: Så håller du tjuvarna borta i höst

2022-10-25 08:06:00
När höstmörkret gör entré börjar högsäsongen för lägenhetsinbrott. Bara under fjolåret anmäldes över 6000 lägenhetsinbrott i Sverige, enligt statistik från Brottsförebyggande rådet, Brå. SBC tipsar nu om några förebyggande åtgärder som håller tjuvarna borta.

SBC tipsar: Så behåller din förening värdet på bostaden

2022-10-11 08:03:00
Det finns mycket att underhålla och se över i ett bostadshus. Men vilka investeringar är lönsamma att göra i tider av ekonomisk oro? SBC reder nu ut hur man som förening bör agera för att höja bostadens värde när inflation och räntehöjningar tynger ekonomin.

Bristande information skapar missnöje bland bostadsrättsägare

2022-09-27 08:04:00
Som bostadsrättsförening är det viktigt att kommunicera med sina medlemmar, särskilt i en tid då oron för ekonomin och höjda avgifter ökar. Trots det uppger många bostadsrättsägare att styrelsen ger otillräcklig information om föreningens arbete. Det visar statistik från SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

Så undviker du semesterns snyltgäster

2022-09-15 08:06:00
Antalet utbrott av vägglöss ökade stadigt fram tills att pandemin bröt ut och resandet stannade av. Nu när vi återigen ger oss ut i världen finns en ökad risk att oönskade gäster följer med oss hem. SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum reder ut hur man ska agera för att slippa ta hem ohyran och vad man bör tänka på om olyckan är framme.

Så påverkar valet dig som bostadsrättsägare

2022-09-01 08:07:00
Valdagen närmar sig och partiernas kamp om väljarna hårdnar. Men hur påverkas egentligen landets bostadsrättsägare av det stundande valet? SBC reder nu ut några av de viktigaste bostadsrättsrelaterade frågorna och går igenom de olika partiernas ståndpunkter.

Nu väntar höjda avgifter för landets bostadsrättsföreningar

2022-08-30 08:03:00
Räntehöjningar och inflation slår hårt mot landets bostadsrättsföreningar, vars kostnader nu ökar. Särskilt drabbade blir skuldtyngda föreningar och de som tidigare tagit ut för låga avgifter. Framöver blir det viktigare att våga ta ut rätt avgift, trots eventuellt motstånd från de boende, menar bostadsrättsspecialisten SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.

Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök: Här är årets roligaste BRF-namn

2022-07-18 07:55:00
Ett av de första beslut som måste tas när en bostadsrättsförening bildas är vilket namn den nya föreningen ska ha. Många styrelser får inspiration från naturen och närområdet men andra går sin egen väg. Luftslottet, Handpenningen och Ragnarök är bara några av de namn som sticker ut i SBC:s kartläggning över landets roligaste bostadsrättsföreningsnamn.

SBC förvärvar Mediator

2022-06-30 12:05:37
Bostadsrättsförvaltaren SBC förvärvar Uppsala-aktören Mediator och stärker sin närvaro i regionen. Förvärvet som är ett viktigt strategiskt beslut, innebär att SBC nu fortsätter sin tillväxtresa.

Så förbereder du dig för sommarhettan

2022-06-27 09:26:00
Sommaren stundar och samtidigt som många längtar efter sol och semester bävar andra inför en kommande värmebölja. Bostadsrättsspecialisten SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, ger nu sina bästa tips på hur du kan förbereda dig för ytterligare en het sommar.

Bostadsrättsägare vill satsa mer på hållbarhetsarbete

2022-06-14 07:57:00
Hållbarhetsfrågor är något som engagerar Sveriges bostadsrättsägare och flera anser att föreningens lägenheter skulle värderas högre med ett aktivt hållbarhetsarbete. Trots det finns ett lågt intresse för att betala en högre avgift för att föreningen ska satsa mer på hållbara lösningar. Det visar ny statistik från SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum.  

Rökning och högljudda grannar: Nu är balkongbråkens högtid här

2022-06-02 07:50:00
Sommaren är på ingång och det är dags att göra i ordning balkongen. Men vad är egentligen tillåtet att göra på balkongen eller på innergården? SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, sammanfattar vad som bör undvikas för att hålla god grannsämja under sommaren.

Digital tidsbokning och möten på distans: Så tycker bostadsrättsägare om digitaliseringen

2022-05-11 07:50:00
Pandemin har gjort att digitala lösningar bland bostadsrättsföreningar utvecklats i rekordfart. De flesta är positiva till omställningen men alla uppskattar inte att träffa sina grannar via en skärm. Försämrade relationer bland föreningens medlemmar och svårigheter för de äldre uppges vara de främsta problemen som digitaliseringen medför.

Farorna som lurar på lekplatsen

2022-05-05 07:56:00
Våren är i full blom och barnen samlas kring lekplatser på landets alla innergårdar. Men vilket ansvar innebär det för en bostadsrättsförening att ha en lekplats? SBC listar några saker man som förening bör undersöka och tipsar samtidigt om hur lekplatsen bäst förbereds inför leksäsongen.

Experten förklarar: Det här ska du ha koll på i årsredovisningen

2022-04-22 07:45:00
Snart är det hög tid för många av landets bostadsrättsföreningar att hålla sina årliga stämmor. I samband med detta förklarar SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB, årsredovisningens viktigaste delar och hur dessa ska tolkas. 

Hårdare straff för de som stör och skräpar ner

2022-04-12 07:30:00
Stadgar och regler är viktiga för att landets bostadsrättsföreningar ska uppnå en trygg och trivsam miljö. Även om majoriteten anser att de sköter sig uppger drygt en av tio att de brutit mot uppsatta ordningsregler. Men vilka regler vill landets bostadsrättshavare införa? Högst upp på listan hamnar straff för nedskräpning, olovlig andrahandsuthyrning och störande grannar.

Skällande hundar och katter som stör: Detta gäller för våra husdjur i bostadsrätter

2022-04-01 07:54:00
När hemmakontoret blev ett faktum valde många att skaffa sig en fyrbent vän som sällskap. Men hur blir det nu när allt fler återgår till sina fysiska arbetsplatser och lämnar husdjuren hemma? SBC klargör för vad som gäller för våra lurviga vänner.

Ny rapport visar: Det här oroar landets bostadsrättsägare

2022-03-24 07:30:00
Ränteökningar, oförutsedda kostnader och avgiftshöjningar skrämmer svenska bostadsrättshavare allra mest. Det framkommer när SBC, för femte året i rad, presenterar Sveriges Bostadsrättsrapport. Årets upplaga visar dock att färre boende i bostadsrätt, tiderna till trots, oroar sig för sin förenings ekonomi. 

SBC kartlägger: Då störs svenskarna mest av sina grannar

2022-03-14 10:42:33
Nyårsafton och valborg är tillfällen då grannar ofta klagar på varandra. Men hur ser det egentligen ut resten av året? I en ny kartläggning har SBC låtit undersöka vilken tid på året det sker flest klagomål bland grannarna.

Så påverkar obetalda avgifter landets föreningar

2022-03-07 11:16:31
Året har inletts med stora svårigheter och en rejäl ekonomisk oro. Något som påverkat svenskarnas ekonomi ordentligt. Men vad händer om man inte betalar avgifterna till bostadsrättsföreningen i tid? SBC reder ut vad man som boende och förening bör tänka på när ekonomin är kärv.

Ny köldsmocka i landet: Det här gäller vid en för kall lägenhet

2022-02-22 07:23:00
Vintern är här igen med nya köldknäppar. I samband med det har SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, fått in allt fler frågor kring hur kallt det egentligen får vara i en lägenhet. Nu reder SBCs expert ut hur man ska tänka som bostadsrättshavare och vilket ansvar föreningen har.

Så här bör bostadsrättsföreningen agera i energikrisen

2022-02-14 14:02:30
Det höga elpriset har under vintern varit ett ständigt aktuellt ämne. Inför det nya året guidar SBC dig i hur du och din bostadsrättsförening ska tänka när det kommer till just elförbrukning och elkostnader. Vad bör man titta på när det kommer till elavtal och hur kan föreningen agera för att få en så låg kostnad som möjligt?

Utmaningar för landets brf-föreningar 2022: Rusande elpriser, digitala lösningar och trygghet

2022-01-19 09:55:02
Att hantera ökande kostnader, att leva upp till medlemmars högre krav på säkerhet och att inte missa kommande lagförändringar. SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum, tar tempen på vad som engagerar landets föreningar inför det kommande året.