Fråga oss
Start / Press / Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 

 

 

SBC firar 100 år med ny visuell identitet

2021-04-06 08:23:12
Bostadsrättsförvaltaren SBC har i hundra år hjälpt bostadsrättsföreningar över hela landet med allt inom daglig drift till ekonomi, juridik och ombyggnationer. Nu tar företaget språnget in i nästa sekel med en ny visuell identitet. Detta innebär bland annat en uppdaterad version av loggan tillsammans med en ny grafisk identitet. 

Det våras för digitala stämmor – så lyckas din bostadsrättsförening

2021-03-30 08:00:00
I samband med pandemiutbrottet förra våren introducerades många bostadsrättsägare till digitala stämmor. Ett år har gått och nu är det dags igen. Men vad har det senaste året lärt oss och vad ska styrelsen egentligen tänka på när de planerar och utför en digital stämma? Therese af Jochnick, Head of Legal på SBC, ger nu sina bästa tips på hur föreningen lyckas med den digitala stämman.

SBC tipsar: Så håller bostadsrättsföreningen elkostnaderna i schack

2021-03-18 08:35:57
Under de senaste månaderna har landets elpriser skjutit i höjden och nått rekordnivåer. Trots att det kan verka svårt går det med både enkla medel och analyser av elförbrukningen att minska kostnader. SBCs energiexpert Samer Ilhamoi tipsar därför landets bostadsrättsföreningar om hur de kan gå tillväga för att sänka sina elkostnader. Men även hur boende kan minska sin egen energiförbrukning. 

Oron för föreningens ekonomi har ökat under pandemin – det bekymrar oss mest

2021-03-08 09:40:23
För fjärde året i rad presenterar SBC Sveriges Bostadsrättsrapport 2021. I rapporten svarar svenska bostadsrättsägare på frågor om bostadsföreningens ekonomi, juridik och framtid men också hur det senaste året som präglats av en pandemi har påverkat bostadsrättsföreningen. Det visar sig att allt fler känner oro för föreningens ekonomi jämfört med innan pandemin. Allra vanligast är det att bekymra sig för oförutsedda kostnader och avgiftshöjningar.