Fråga oss
Start / Om SBC / Företagsledning

Företagsledning

SBCs företagsledning består av följande personer:

Emil Lundström

Emil Lundström

VD och koncernchef

Emil började på SBC som CFO 2017 och har tidigare erfarenhet från CFO på Schindler Hiss AB, Finance Director och Head of Business Control på Stanley Security Sverige. Tidigare erfarenhet inkluderar även arbete som auktoriserad revisor på Ernst & Young. Emil har en magisterexamen i företagsekonomi från Uppsala Universitet.

Fredrik Hedborg 

CFO

Fredrik började som CFO på SBC 2020 och har en bakgrund som Head of Strategy and Business Control på Ovako Group och dessförinnan som managementkonsult på Bain & Company. Fredrik har en Master från Handelshögskolan i Stockholm.

 

Fredric Gustafsson

Fredric Gustafsson

CDO

Fredric började på SBC som Regionchef Öst 2019 och har tidigare erfarenhet som ägare till Coroc AB, COO på Infocare Service AB och Head of Products and Solutions på Stanley Security Sverige. Tidigare erfarenhet inom områden inom förändringsledning och digitalisering i roller som chef, affärs- & verksamhetsutvecklare.

Markus Pålsson

Markus Pålsson

Affärsområdeschef ekonomisk förvaltning

VD och ägare Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB, ansvarig ekonomiska förvaltning T&T Förvaltnings AB.

Petra Schneider

Petra Schneider

Chef HR & Intern Kommunikation

Petra började på SBC 2017 och ansvarar för HR samt för bolagets interna kommunikation. Petra har lång och bred erfarenhet inom HR-området i roller som Nordic HR Director på ALLIANCE+ och Regionalt HR-ansvarig på Riksbyggen. Petra har en magisterexamen inom Personalvetenskap och Organisation.

Camilla Wahlund

Marknad- och försäljningschef

Camilla började på SBC i september 2020. Hon kommer tidigare ifrån ALLIANCE+ där hon var Divisionsdirektör med ansvar för Facility management kunder och rikskunder. Camilla har tidigare varit på Riksbyggen och på ISS Property Services där hon har erfarenhet från både försäljning och marknad.

Therese af Jochnick

Therese af Jochnick

Head of Legal

Therese började på SBC 2014 och arbetade då som teamledare för juristavdelningen och därefter som gruppchef på Stockholmskontoret. Therese har tidigare varit advokat på Landahl Advokatbyrå samt biträdande jurist på Göteborgs Juristhus. Therese har en juristkandidatexamen från Stockholms universitet.

Per Karlsson

Per Karlsson

Regionchef Öst

Per började på SBC 2021 som Regionchef Öst och har tidigare lång ledarerfarenhet inom flera större företag inom Facility Management. Senast som operativ chef och VD på Inspira. Tidigare erfarenhet inom områden som förändringsledning och försäljning i roller som kontrakts-och affärsområdeschef samt inom försäljning och affärsutveckling.

Jesper Kristensen

Jesper Kristensen

Regionchef Syd

Jesper började på SBC 2018 och ansvarar för region Syd som har Malmö som bas och sträcker sig norrut till och med Norrköping. Jesper kommer senast från Riksbyggen och har en lång bakgrund med liknande roller inom fastighetsförvaltning och detaljhandel.

Johan Lundin

Johan Lundin

Regionchef Väst

Johan började på SBC 2010 och ansvarar för region Väst som har Göteborg som bas och sträcker sig från Halland i söder till Värmland i norr. Johan har en lång bakgrund inom fastighetsförvaltning i olika roller.

Fotograf: Håkan Målbäck