Gå till huvudinnehållet

Energioptimera bostadsrättsföreningen med AI

Optimera energianvändningen automatiskt med AI-teknik, sänk värmekostnaderna och få ett jämnare inomhusklimat med enkel och smidig installation. Med Kionas tjänst Edge bestämmer ni i själva vilken inomhustemperatur som ska gälla, och tekniken levererar sedan full komfort med minsta möjliga mängd använd energi – oavsett väder eller tid på dygnet.

I samarbete med Kiona och programvaran Edge får du som förvaltad SBC-kund ett förmånligt erbjudande på branschledande AI-teknik för energioptimering i bostadsrättsföreningar. En lösning som inte bara arbetar dygnet runt för att optimera uppvärmningen, utan som också visualiserar er fastighet i 3D för att ni i föreningen snabbt och enkelt skall kunna se hur värme fördelas i de olika lägenheterna och hitta eventuella brister som kan åtgärdas. Tillsammans med er tekniska förvaltare kan ni sedan utvärdera genomförda projekt eller använda informationen som stöd för lämpliga justeringar och investeringar.

Varför ska vi som bostadsrättsförening energioptimera med Kiona?

  • Sänkta uppvärmningskostnader med i snitt 10-20 %*
  • Energioptimering med självlärande AI, installerat i över 5 500 fastigheter
  • En stärkt miljöprofil för er förening – minskade utsläpp av koldioxid
  • Ett jämnare inomhusklimat oavsett väderlek eller årstid
  • Ökad kontroll och översikt av ert värmesystem
  • Ökar ert fastighetsvärde genom förbättrad energiprestanda
  • Identifierar fel och brister tidigt, ni kan undvika onödiga kostnader

Igång direkt - ni behöver inte byta utrustning

Tekniken är applicerbar på alla typer av undercentraler och ni behöver inte byta ut någon utrustning för att kunna använda tjänsten. Installationen går på någon timma och ni är i gång direkt. Det är smart på riktigt!

Brf Åsbo i Malmö
Brf Åsbo i Malmö nära halverade sina energikostnader med hjälp av oss på SBC och Kionas tjänst Edge.

Så minskade brf:en sina energikostnader

Förmånligt erbjudande genom SBC Fördel

Edge levereras som en löpande tjänst som ni som förening abonnerar på. Kostnaderna för installation och driftsättning är speciellt förmånliga för dig som SBC kund genom förmånsprogrammet SBC Fördel.

I erbjudandet ingår även tilläggstjänsten Energy Target helt kostnadsfritt för simulering och uppföljning av energi- och förbättringsåtgärdet kopplat till er förenings energi- och hållbarhetsmål.

*Genomsnittlig besparing baserat på data från uppkopplade fastigheter i Kionas system. Specifika byggnaders egenskaper, läge och eventuella brister påverkar alltid vilken besparing som utfaller.

Kiona är ett teknikbolag i fastighetsbranschen med över 20 års erfarenhet inom byggnadsteknik, energisystem och energioptimering. Företaget, som idag är idag verksamt i 11 länder i Europa, har flera av landets största fastighetsägare och flera hundra bostadsrättsföreningar som kunder med sin AI-teknik för energioptimering. Kiona analyserar dagligen över 20 miljoner mätvärden från fastigheter, i  syfte att ständigt förbättra och optimera sina tjänster.

Vill din förening förvaltas av oss på SBC?

Fler erbjudanden från utvalda leverantörer