Fråga oss
SBC -SBC lanserar styrelsecertifiering för Bostadsrättsföreningar
Start / Aktuellt / Styrelsecertifiering för brf-styrelser

SBC lanserar styrelsecertifiering för brf-styrelser

Trots att föreningar ofta hanterar större summor pengar än ett aktiebolag är det många ledamöter som saknar rätt kompetens för att leda ett effektivt och långsiktigt styrelsearbete för sin bostadsrättsförening. Många gånger är det svårt att rekrytera styrelseledamöter för att arbetet ”tar för mycket tid”. Vi på SBC har lärt oss av vår erfarenhet; att vet man hur man ska bedriva ett effektivt styrelsearbete är det lärorikt, roligt och behöver inte ta så mycket tid.


Styrelsen tar långsiktiga beslut om ekonomi och fastighetsskötsel men ansvarar också för det löpande arbetet. I takt med att värdet på bostadsrätter har ökat, har antalet föreningar som söker expertis inom styrelsefrågor blivit allt fler. Med certifieringen vill vi på SBC höja kunskapsnivån och hjälpa styrelser på traven så att fokus läggs på rätt saker.

Därför har vi på SBC tillsammans med den ideella föreningen StyrelseAkademien skapat en digital utbildning för styrelsemedlemmar. Det är en gedigen utbildning med ett ”test” i slutet och det är StyrelseAkademien som står bakom den individuella certifieringen.

Läs mer om utbildningen som gör dig till certifierad styrelseledamot i bostadsrättsförening