Fråga oss
Årets Fastighetsförvaltare
Start / Aktuellt / Årets Fastighetsförvaltare

Årets Fastighetsförvaltare

Branschföreningen, AFF-Forum utser Årets Fastighetsförvaltare inom bostad och lokaler i samarbete med Förvaltarforum. Nu har nomineringarna avslöjats och SBCs Kristin Lövendahl är en av dessa. Vi har pratat med Kristin om nomineringen och vad som lett fram till den.


Grattis, du är nominerad till årets fastighetsförvaltare. Hur känns det?
-Fantastiskt! Det är ett kvitto på att jag jobbar i ett team där vi lyfter varandra och arbetar tillsammans. Det känns otroligt roligt och kom som en stor överraskning.

Hur hamnade du på SBC?
-För ett antal år sen bestämde jag mig för att sadla om yrkesmässigt. Jag var tidigare hudterapeut men fick upp intresset för yrkesrollen som fastighetsförvaltare genom en vän. Jag började då studera på Fastighetsakademin. Kort efter examen blev jag rekommenderad ett föräldravikariat genom en som jobbade på SBC. Jag fick tjänsten som fastighetsförvaltare och blev kvar. Här trivs jag otroligt bra.

Vem är Kristin Lövendahl?
-Jag tycker om att spendera tid med min familj och kopplar av genom att träna. Jag lägger även ner en hel del tid på vårt gamla hus, både vad gäller renovering och inredning. Där emellan är det svårt att hinna med så mycket mer.

Du är inte bara fastighetsförvaltare utan också teamleader på SBC i Göteborg. Vad innebär den rollen?
-Att stötta mina kollegor så att de har verktygen som krävs för att driva arbetet framåt i vår arbetsgrupp. I tidigare roller på SBC har jag även jobbat med sälj och jag är fortfarande delaktig i att stötta säljarna i viss mån.

Vad är det roligaste med ditt jobb som fastighetsförvaltare?
-Att man aldrig riktigt vet vad som komma skall. Oftast har man planerat en hel dag med saker att göra men sedan dyker det upp något akut som måste prioriteras, då får allt annat läggas åt sidan. Det är både utmanande och roligt. Jobbet är dessutom väldigt varierande med mycket kundkontakt och kundvård. Huvudsyftet är dock att supporta och hjälpa styrelsen för att styrelsearbetet ska rulla på så smidigt som möjligt. Det alla roligaste med mitt jobb är ändå att få vara en del av ett fantastiskt team. Vi är alla olika men jobbar mot samma mål och det är en stor drivkraft att se alla arbeta för samma sak.

Hela samhället digitaliseras i allt högre grad, hur kommer det påverka jobbet som förvaltare?
-Jag tror självklart att det kommer påverka min yrkesroll. När allt blir mer digitaliserat finns det möjlighet att erbjuda våra kunder fler tjänster och mer service som leder till ett enklare styrelsearbete. Kundvården och kundkontakten kommer dock alltid vara prioriterat då det är människan som står i centrum. Framöver tror jag också att vi kommer ha möjlighet att erbjuda även medlemmar fler tjänster.

För ytterligare information kontakta:
Kristin Lövendahl, Fastighetsförvaltare och Teamledare teknisk förvaltning på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB
Telefon: 031-745 46 04
E-post: kristin.lovendahl@sbc.se

Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB
Telefon: 0706-753 870
E-post: minette.ohman@sbc.se