Gå till huvudinnehållet

SBC lanserar ny unik räntetjänst

Nu lanserar vi SBCs unika ränteerbjudande för kunder med ekonomisk förvaltning. I samarbete med open banking plattformen MONU och Borgo, Sveriges nya hypoteksbolag kan vi erbjuda automatisk tillgång till ett smidigt räntekonto med ränta direkt på föreningens överskottslikvid.

SBC kan nu erbjuda sina kunder ett säkert och smidigt sätt att få tillgång till en unik open banking lösning för hantering av attraktiva sparkonton via MONU, en plattform som kopplar ihop SBC med banker, i nuläget hypoteksbolaget Borgo, som erbjuder ränta direkt med säkerhet av den statliga insättningsgarantin. Bostadsrättsföreningen kan enkelt se och följa sitt sparande direkt i SBCs kundportal.

– Vi arbetar ständigt med att optimera vårt erbjudande med attraktiva tjänster. Nu kan vi på ett enkelt och framförallt säkert och transparent sätt radikalt förbättra villkoren för våra kunder, något som ingår i vår övergripande innovationsstrategi säger Emil Lundström, VD och koncernchef SBC.

Borgo är ett nytt svenskt hypoteksbolag som samägs av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Borgo drivs fristående och kommer enbart fokusera på att kunna finansiera och erbjuda bostadskrediter.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med SBC och att kunna erbjuda ett bättre och långsiktigt sparalternativ för SBCs kunder. Att Borgo enbart sysslar med bolån och därmed har en väldigt transparent verksamhet med låg risk, hoppas vi stämmer väl överens med hur vi tror de flesta bostadsrättsföreningar vill driva sin ekonomiska förvaltning, säger Gustav Berggren, VD på Borgo.

– Ända sedan vår första kontakt har SBC påvisat sin höga ambition att fortsätta skapa värde för sina kunder, nu med fokus på att förbättra sparräntan. Vi är mycket glada att SBC valt MONU och att vi lyckats möta SBCs målsättning att kunna erbjuda ett tryggt, smidigt och attraktivt sparande med hjälp av MONUs open banking plattform, säger Lars Rutegård, VD på MONU.

Tjänsten lanseras i november 2021 med en successiv påkoppling av föreningar förvaltade av SBC och innebär att SBC med hjälp av MONUs plattform gör det möjligt för bostadsrättsföreningarna att enkelt och automatiserat erhålla ränta på sin överlikviditet. Varje enskilt konto omfattas av den statliga insättningsgarantin.