Gå till huvudinnehållet

Hållbarhetsarbete i bostadsrättsföreningar

För att din bostadsrättsförening enklare ska kunna minimera er miljöbelastning har vi på SBC utvecklat två steg som hjälper er att driva arbetet mot en hållbar bostadsrättsförening, en hållbarhetsrapport och en hållbarhetsplan.

Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för hållbar utveckling till år 2030. Via Agenda 2030 ska vi gemensamt bland annat avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheterna i världen, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa. Givetvis vill vi på SBC bidra till att uppfylla det vi kan påverka.

Hur blir en bostadsrättsförening mer hållbar?

Med hållbarhet avser vi både miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Vi ser att det finns stora möjligheter att sätta realistiska mål att hjälpa bostadsrättsföreningar att göra de nödvändiga omställningarna för att göra en förflyttning och bli en hållbar bostadsrättsförening, och det finns stora vinster för oss alla att hämta. På SBC har vi nu utvecklat två steg för att hjälpa bostadsrättsföreningar att strukturerat utvecklas och göra den viktiga förflyttningen. Därmed en hållbarhetsplan och en hållbarhetsrapport i årsredovisningen.

Brf Krönet i Malmö har påbörjat omställningen mot en mer hållbar brf

– Vi har ingen havsutsikt att erbjuda men vi har bestämt oss för att profilera oss på att skapa en hållbar bostadsrättsförening och på så sätt vara ett attraktivt boende. Vi har utsett en hållbarhetsansvarig i styrelsen och nu ska vi ta fram en hållbarhetsplan med det verktyget Acture Brf som SBC har erbjudit säger Gabriella Håkansson, ordförande i Brf Krönet i Malmö.