Fråga oss
SBC erbjuder unik tjänst med marknadsledande ränta
Start / Aktuellt / Marknadsledande ränta på bostadsrättsföreningens konto

Marknadsledande ränta på bostadsrättsföreningens konto

SBC lanserar en unik tjänst för kunder med ekonomisk förvaltning i samarbete med open banking plattformen MONU och Borgo, Sveriges nya hypoteksbolag. Som enda bostadsrättsförvaltare kommer SBC att kunna erbjuda en marknadsledande ränta på bostadsföreningens kapital.


Svenska bostadsrättsföreningar har idag drygt 35 miljarder kronor i överskottslikviditet placerade hos banker runt om i Sverige utan ränta. Bakgrunden är de senaste årens räntenedgångar, och att många bostadsrättsföreningar ofta upplever att det är komplicerat och osäkert att öppna ett placeringskonto hos en tredjepartsbank för att optimera sina räntor. Det innebär att många hellre låter bli och inte får någon ränta alls på den överskottslikviditet som finns i föreningen. 

I samarbete med Borgo, Sveriges nya hypoteksbolag och via MONU, en plattform som kopplar ihop SBC med banker som erbjuder marknadsledande ränta på sparkonton med säkerhet av insättningsgarantin, kan SBC nu erbjuda sina förvaltningskunder ett säkert och smidigt sätt att få tillgång till en unik och mycket förmånlig lösning för hantering av attraktiva sparkonton. Bostadsrättsföreningen kan enkelt se och följa sitt sparande direkt i SBCs kundportal, Vår Brf.

– Vi arbetar ständigt med att optimera vårt erbjudande. Att vi nu på ett smidigt, enkelt och framförallt säkert och transparent sätt kan erbjuda en marknadsledande ränta och radikalt förbättra villkoren för våra kunder är något vi är mycket stolta över, säger Emil Lundström, VD och koncernchef SBC.

– Vi är väldigt glada att kunna samarbeta med SBC avseende att erbjuda ett bättre och långsiktigt sparalternativ för att hjälpa deras kunder till en bättre ekonomi. Att Borgo, med våra starkare ägare ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Ålandsbanken, enbart sysslar med bolån och därmed har en väldigt transparent verksamhet med låg risk, hoppas vi stämmer väl överens med hur vi tror de flesta bostadsrättsföreningar vill driva sin ekonomiska förvaltning, säger Gustav Berggren, VD på Borgo.

– Ända sedan vår första kontakt har SBC varit tydliga med sin höga ambition att fortsätta skapa värde för sina kunder, nu med fokus på att förbättra sina kunders sparränta. Vi är mycket glada att SBC valt MONU och att vi lyckats möta SBCs målsättning att kunna erbjuda ett tryggt, smidigt och attraktivt sparande via Borgo med hjälp av MONUs open banking plattform, säger Lars Rutegård, VD på MONU.

Tjänsten kommer att lanseras under hösten och innebär att SBC med hjälp av MONUs plattform gör det möjligt för bostadsrättsföreningarna att enkelt erhålla en marknadsledande ränta på sina likvida medel. Varje enskilt konto omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Vill du veta mer om SBCs tjänster och hur din förening enkelt blir förvaltningskund?

Till våra tjänster