Fråga oss
Start / Våra tjänster / Energi och Miljö / SBC Energipaket

Energipaket med IMD, gemensam el, solceller och elbilsladdning

Upptäck en fullservicetjänst med energibesparande tjänster. Med det här paketet kan er förening påbörja resan mot en hållbar omställning och göra resurssmarta och fördelaktiga investeringar även på kort sikt.

I konceptet ingår individuell mätning (IMD) med gemensam el för alla i föreningen. Med gemensam el kan ni smidigt koppla på solcellsanläggning och elbilsladdare – ni i föreningen använder er egenproducerade el i såväl lägenheten som när ni laddar bilen.

  • Spara pengar med SBC och bidra till Agenda 2030 målen

  • Bli din egen elleverantör

  • Öka värdet på ert boende med hållbar omställning

Begär offert på SBC Energipaket

Vad innebär gemensam el för bostadsrättsföreningar?

Det finns många fördelar med att skaffa gemensam el för er brf. Med gemensam el delar du och hela din bostadsrättsförening på ett enda elabonnemang i stället för att alla har varsitt, ni slipper de höga privata elavgifterna och får ett lägre elpris på köpet. Din privata elförbrukning mäts precis som vanligt och debiteras på din månadsavi, och du betalar endast för den el du själv förbrukar.

Individuell debitering för faktisk förbrukning ger lägre månadsavgift och minskar miljöbelastningen. En övergång till gemensam el ger betydande besparingar på upp till 2000 kronor per lägenhet och år beroende på var i landet du bor. Den här abonnemangs-modellen lönar sig direkt från första dagen, lika enkelt som att lägga om lånen till en lägre ränta.

Med gemensam el får er förening dessutom de förutsättningar som behövs för att optimalt kunna nyttja en solcellsanläggning – nu eller i framtiden. I vår fullservicetjänst ingår även elbilsladdning där ni som förening kan dela på platserna, och varje användare betalar endast för sin egen användning.

Begär offert på SBC Energipaket