Fråga oss
Start / Våra tjänster / Energi och Miljö / Hållbarhetsarbete i bostadsrättsföreningar / Hållbarhetsplan för bostadsrättsföreningar

Hållbarhetsplan – ett nytt verktyg för brf:ens långsiktiga miljöförflyttning

För att din bostadsrättsförening ska kunna nå hållbar status både när det gäller miljö och socialt som ekonomiskt till 2030 introducerar vi SBC Hållbarhetsplan.

Hållbarhetsplanen kan jämföras med en underhållsplan för brf:ens miljöarbete, och för att ytterligare förenkla förflyttningen mot en mer hållbar bostadsrättsförening har vi utvecklat ett digitalt verktyg som gör arbetet strukturerat, långsiktigt och lätt att följa upp.

Varför ska en bostadsrättsförening satsa på en hållbarhetsplan?

Det man sätter en plan för blir av. Ni sätter en tydlig struktur och strategi till en hållbar bostadsrättsförening och kopplar det till en realistisk tidsplan. Hållbarhetsplanen finns kvar oavsett om styrelsemedlemmarna växlar.

Planen anpassas efter er förenings behov. I vårt digitala verktyg väljer ni ut de aktiviteter som passar er. Här hittar ni partners som kan hjälpa er och ta fram bra lösningar till bra priser. Ni bestämmer när det ska vara klart och ni använder verktyget till uppföljning.

Med hållbarhetsplanen är det enkelt att kommunicera ert hållbarhetsarbete. Planen hjälper er att förtydliga ert hållbarhetsarbete. Ni tar ansvar, skapar medvetenhet och ökar på så sätt det långsiktiga värdet för boendet, med en attraktiv förening som resultat. Den digitala planen genererar automatiskt en långsiktig hållbarhetsplan som SBC hjälper er att bifoga till årsredovisningen.

Ett samarbete med Pure Act - experter inom hållbarhet och redovisning

I det digitala verktyget för hållbarhetsplanen, som vår samarbetspartner Pure Act har utvecklat, finns förslag på aktiviteter som hjälper till med omställningen till en hållbar bostadsrättsförening.

Alla förslag kommer med förklaringar, texter till rapporter och många har även förslag på leverantörer som kan hjälpa din förening vidare. Din förening väljer de aktiviteter som passar er, kompletterar texter, anger status och när aktiviteten planeras att vara genomförd. Verktyget kan ni i styrelsen använda för att följa upp och kommunicera genomförda och planerade aktiviteter med hjälp av rapporter från systemet.

Erbjudande

Styrelsen i din brf får ta del av en digital hållbarhetsutbildning med introduktion i det digitala verktyget där ni enkelt upprättar er första hållbarhetsplan. Under det första året bjuds ni löpande in till webbinar med möjlighet att ställa frågor angående hållbarhetsplanen och verktyget. 

Låter det här intressant för din förening? Du är varmt välkommen att mejla oss om du vill veta mer, eller beräkna pris och beställ direkt via formuläret nedan.Jag vill ha en offert på en Hållbarhetsplan