Varmt välkommen till vår bostadsrättsförening i Enskede, nära Gubbängens T-banestation.

Bostadsrättsförening Stockholmshus nr 11

Vi är en stor förening som funnits sedan 1946. Våra kulturklassade hus är välunderhållna och med låg belåningsgrad borgar det för ett boende med god ekonomi. Du hittar oss i mysiga Gubbängen som är en äldre närförort i södra Stockholm drygt 10 minuter med tunnelbana från Södermalm.

Ovan syns ett vykort som skickades 1962 som föreställer våra två höghus. I mitten syns skorstenen som behövdes för den egna stora värmecentralen. Skorstenen revs på 80-talet.

 

Vyn på vykortet kan dock bli ett minne blott. Nu planeras för två höghus i parken. (Klicka får du se.)

Över 90 inkomna skrivningar har lämnats in i ärendet till Stadsbyggnadskontoret i första ronden. Nu har det varit en ny runda och lika många synpunkter från privatpersoner inkom denna gång. Det finns en samstämmighet i dessa och det är att nyttan med de nya husen inte på lång väg kompenserar de förluster de skulle orsaka. 

Den 11 juni 2015 togs beslut i Stadsbyggnadsnämnden att gå vidare med några justeringar som dock inte genomförs fullt ut. Stadsbyggnadsnämnden tog ändå ett nytt beslut 16 juni 2016 att gå vidare. Beslut står alltså fast trots att olika typer av lagbrott kan påvisas och att dessa är kommuincerade med de beslutande politikerna.

Nu är det upp till Mark- och Miljödomstolen att avgöra fallet. Ett 40-tal överklaganden har skickats in. Det är väldigt många jämfört med normafallet. Ett utfall kan i bästa fall vara klart under det första kvartalet 2017.

Staden har alltså en idé om att bygga två sjuvåningshus i den lilla parken vid tunnelbanan. ALLA träd tas bort och utsikt samt ljusinsläpp för boende i vår förening försämras i vissa fall radikalt. Över hundra lägenheter påverkas direkt. Likaså påverkas bostadsrättsföreningens användning av marken; den nya detaljplanen tillåter varken garage (som vi redan har) eller att vi upplåter lokaler till daghem som idag. Vill vi renovera balkongerna går det inte eftersom balkonger inte tillåts. Och så vidare. Det är lika tokigt som det låter.


Mer information finns om hela projektet finns på www.enlitenpark.seÄrendets diarienummer hos staden är 2013-17201.


Logga in

 
 
Glömt lösenord?
Föreningsstämma 24/11
Torsdagen den 24/11 klockan 18.00 hålls årets föreningsstämma på Kastanjegården, Söndagsvägen 3 i Hökarängen.

Kaffe och smörgås serveras från 17.30.

Välkomna!

Expeditionens öppettider

Torsdagar 17-19. 
Röda dagar är det dock stängt

Valborgsmässoafton 30 april är expeditionen stängd.