Varmt välkommen till vår bostadsrättsförening i Enskede, nära Gubbängens T-banestation.

Bostadsrättsförening Stockholmshus nr 11

Vi är en stor förening som funnits sedan 1946. Våra kulturklassade hus är välunderhållna och med låg belåningsgrad borgar det för ett boende med god ekonomi. Du hittar oss i mysiga Gubbängen som är en äldre närförort i södra Stockholm drygt 10 minuter med tunnelbana från Södermalm.

Ovan syns ett vykort som skickades 1962 som föreställer våra två höghus. I mitten syns skorstenen som behövdes för den egna stora värmecentralen. Skorstenen revs på 80-talet.

 

Vyn på vykortet kan dock bli ett minne blott. Nu planeras för två höghus i parken. (Klicka får du se.)

Över 90 inkomna skrivningar har lämnats in i ärendet till Stadsbyggnadskontoret i första ronden. Nu har det varit en ny runda och lika många synpunkter från privatpersoner inkom denna gång. Det finns en samstämmighet i dessa och det är att nyttan med de nya husen inte på lång väg kompenserar de förluster de skulle orsaka. 

Den 11 juni 2015 togs beslut i Stadsbyggnadsnämnden att gå vidare med ärendet men ändra vissa delar. Nu har ett beslut tagits den 16 juni 2016 där vi väntar på mötesprotokollet.

Det är dock inga större skillnader i förslagen. Parken vid tunnelbanan kommer försvinna. Alla träd tas bort och utsikt samt ljusinsläpp för boende i vår förening försämras i vissa fall radikalt. Över hundra lägenheter påverkas direkt. Likaså påverkas bostadsrättsföreningens användning av marken; den nya detaljplanen tillåter varken garage (som vi redan har) eller att vi upplåter lokaler till daghem som idag. Vill vi renovera balkongerna går det inte eftersom balkonger inte tillåts. Och så vidare.


Mer information finns om hela projektet finns på www.enlitenpark.se

Frågor kan ställas till styrelsens kontaktperson Fanny Tomband.
mail. fannyt91 @ hotmail.com eller telefon 070-454 93 15

Ärendets diarienummer hos staden är 2013-17201.


Logga in

 
 
Glömt lösenord
Höstsalong i panncentralen
Lördag 22/10 kl. 13.00 invigs Brf Stockholmshus 11:s höstsalong. Det sker som en del i föreningens 70-års firande. Alla konstformer är välkomna. Flera medlemmar och personer med koppling till föreningen kommer att ställa ut konst. Två teman finns. Ett är föreningen. Det andra är helt fritt. Det blir ett tillfälle att visa upp konstföremål av olika de slag och tillsammans tror vi att det kommer att bli en blandad och kreativ mix. Enkla teckningar, skulpturer, tavlor, föremål... Allt som kan ge föreningen kulturell glans är välkommet. Fler utställare kommer också att vara på plats och berätta om sina verk.

Öppettider i Panncentralen:
Lördag kl. 13.00-16.00
Söndag kl. 13.00-16.00

Frågor? Hör av dig på or...@stockholmshus11.se.

Varmt välkomna!