Varmt välkommen till vår bostadsrättsförening i Enskede, nära Gubbängens T-banestation.

Bostadsrättsförening Stockholmshus nr 11

Vi är en stor förening som funnits sedan 1946. Våra kulturklassade hus är välunderhållna och med låg belåningsgrad borgar det för ett boende med god ekonomi. Du hittar oss i mysiga Gubbängen som är en äldre närförort i södra Stockholm drygt 10 minuter med tunnelbana från Södermalm.

Ovan syns ett vykort som skickades 1962 som föreställer våra två höghus. I mitten syns skorstenen som behövdes för den egna stora värmecentralen. Skorstenen revs på 80-talet.

 

Vyn på vykortet kan dock bli ett minne blott. Nu planeras för två höghus i parken. (Klicka får du se.)

Över 90 inkomna skrivningar har lämnats in i ärendet till Stadsbyggnadskontoret i första ronden. Nu har det varit en ny runda och lika många synpunkter från privatpersoner inkom denna gång. Det finns en samstämmighet i dessa och det är att nyttan med de nya husen inte på lång väg kompenserar de förluster de skulle orsaka. 

Den 11 juni 2015 togs beslut i Stadsbyggnadsnämnden att gå vidare med ärendet men ändra vissa delar. Nu har ett beslut tagits den 16 juni 2016 där vi väntar på mötesprotokollet.

Det är dock inga större skillnader i förslagen. Parken vid tunnelbanan kommer försvinna. Alla träd tas bort och utsikt samt ljusinsläpp för boende i vår förening försämras i vissa fall radikalt. Över hundra lägenheter påverkas direkt. Likaså påverkas bostadsrättsföreningens användning av marken; den nya detaljplanen tillåter varken garage (som vi redan har) eller att vi upplåter lokaler till daghem som idag. Vill vi renovera balkongerna går det inte eftersom balkonger inte tillåts. Och så vidare.


Mer information finns om hela projektet finns på www.enlitenpark.se

Frågor kan ställas till styrelsens kontaktperson Fanny Tomband.
mail. fannyt91 @ hotmail.com eller telefon 070-454 93 15

Ärendets diarienummer hos staden är 2013-17201.


Logga in

 
 
Glömt lösenord
Aktuellt
Missa inte invigningen av Sago-parken!
Tisdag den 5/7 inviger föreningen sagoparken, uppe i backen bakom höghusen. Det bjuds på korvgrillning och tävlingar med fina priser. Vi hoppas att vi ses i Sago-parken klockan 18!

Sommarstängt i grovsoprummet
Grovsoprummet håller stängt över sommaren och öppnar igen onsdagen den 3/8.

Bredbandsfrågan
Information om arbetet med installation av bredbandsuttag hittar du här

Allmän information
Expeditionens öppettider 
Torsdagar 17-19.
Röda dagar stängt

Kontakt
Vill du kontakta styrelsen eller förvaltaren? Kontaktuppgifter hittar du här -->

Du som är ny i föreningen
Här finns korta fakta att ladda ner.

Stilbildande hus
Läs varför våra hus ritade av arkitekten Nils Hjelm var stilbildande. Titta under rubriken K-special i menyn till vänster.