Fråga oss
Erbjudande om hyresförhandling
Start / Aktuellt / Erbjudande om hyresförhandling

Erbjudande om hyresförhandling

Är du fastighetsägare med bostadshyresgäster och önskar höja hyrorna? Vi hjälper fastighetsägare, såväl privata som bostadsrättsföreningar, med att förhandla.


Vi är ett av Sveriges ledande bolag för tjänster till bostadsrättsföreningar samt fastighetsägare. Våra jurister är experter på hyres och fastighetsjuridik. De flesta fastigheter har en så kallad förhandlingsordning tecknad med Hyresgästföreningen. Hyresförhandlingar måste då föras med dem om man har fler än två hyresgäster. Förhandlingarna förs i enlighet med hyreslagens bestämmelser. Hyreshöjningarna kan komma skifta mellan olika områden och olika fastigheter beroende på geografiskt läge och skick.

Vi vill att SBC hyresförhandlar för oss! Hur gör vi?

Kund hos SBC med tillgång till Vår Brf – Beställ hyresförhandling direkt via länken på Vår Brf.

Ej ännu kund hos SBC – Skicka förfrågan till hyresforhandling@sbc.se. Ange vilken bostadsrättsförening/fastighetsägare ni företräder samt kontaktperson. Glöm inte att ange om ni har särskilda önskemål som ni vill att vi ska beakta i framställan till hyresgästföreningen. Bifoga kopior på eventuella godkännanden (för standardhöjande förbättringsåtgärder). Övriga underlag som vi behöver från er för att genomföra förhandlingen kommer att skickas via e-post.

Vi behöver era handlingar så fort som möjligt, dock senast den 21 september 2018, för att vi ska hinna med att administrera hyresförhandlingarna innan den sista september 2018. Hyresförhandlingen ska senast påkallas den sista september innevarande år för att ny hyra ska träda i kraft den 1 januari nästkommande år. Inkommer handlingarna senare, eller är handlingarna inte korrekt ifyllda, kommer framställan till hyresförhandling ske ett senare datum, vilket innebär att i kraft datum kommer att senareläggas.

SBC förhandlar generellt med Hyresgästföreningen.  Om förhandlingsordning med annan part föreligger måste detta informeras.

Hur går hyresförhandlingen till?

För mer information om hur hyresförhandlingar går till, se under Kunskapscentrum > FAQ > Hyreslägenheter och kontrakt.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta oss per mail: hyresforhandling@sbc.se